חומצה אזלאית - כל מה שרצית לדעת

סובלת מפיגמנטציה, רוזצאה או מפצעונים? הכירי את החומצה האזלאית – חומצה טבעית ויעילה לטיפול במצבים אלה, שתעזור לך להשיג את העור החלק ואת גוון העור האחיד שאת חולמת עליו.

מהי חומצה אזלאית?

חומצה אזלאית היא חומצה טבעית, שמשמשת כבר מאות שנים לטיפול בבעיות עור שונות. היא יעילה בעיקר לטיפול ברוזצאה, פצעי אקנה וצלקות אקנה, ופיגמנטציה בעור הפנים. כלומר, אם משתמשים בה נכון, אז היא יכולה לסייע בהפחתת אדמומיות בעור, בטיפול בפיגמנטציה על ידי הקניית גוון עור אחיד יותר, וכך גם בטיפול בדלקות עור, ובניקוי פצעונים ושחורים בפנים. כך שאם את רוצה להשיג גוון עור חלק ואחיד יותר, בהחלט כדאי לך להכיר את החומצה האזלאית.

חומצה זו מופקת ממקורות טבעיים כמו שיפון, חיטה ושעורה, וכך גם ממקורות מהחי. החומצה עובדת כך שהיא למעשה מעכבת ומפריעה לצמיחתם ומחייתם של חיידקים. ולכן השימוש בחומצה האזלאית מומלץ עבור מי שסובל מאקנה ומפצעונים או מרוזצאה. בנוסף, לחומצה האזלאית תכונות אנטי-היפרפגמנטציה, וזאת שכן היא מעכבת את ייצור המלנין בעור. ולכן היא ידועה כיעילה עבור המחפשים טיפול יעיל נגד פיגמנטציה. כמו כן, יש הטוענים שיש למרכיב פעיל זה גם תכונות של אנטי אייג’ינג ושהוא יכול להחליק ולהעלים קמטים. אך השפעה זו פחות מוכחת מחקרית.

חומצה אזלאית

מה עוד חשוב לדעת על חומצה אזלאית

כעת, אחרי שהבנו מהי החומצה האזלאית, ודאי את רוצה לדעת למי היא מתאימה, איך משתמשים בה נכון, והאם יש לה תופעות לוואי אפשריות. ובדיוק לזה אנחנו מגיעים כעת… ולאחר מכן, נדבר על מה שמעניין באמת, במידה והחלטת שאת רוצה לנסות להשתמש בחומצה אזלאית להחלקת העור ולהקניית גוון עור אחיד. וזה: איזה חומצה אזלאית מומלצת כדאי לך לרכוש.

איך להשתמש בחומצה אזלאית?

בחומצה זו אפשר להשתמש על ידי נטילה דרך הפה, שזה לא נפוץ בכלל, או על ידי מריחה חיצונית של קרמים – שזה למעשה אופן השימוש הנפוץ, הבטוח והמומלץ. את החומצה האזלאית נוכל למצוא בקרמים שונים, לרוב בריכוזים של כ-5% עד 20%. כמו כן יש הרבה פילינגים ומסכות לפנים, המכילים את המרכיב הפעיל הזה. 

אם מעולם לא השתמשת בחומצה אזלאית בעבר, תמיד כדאי שתבצעי קודם בדיקות רגישות, לפני שאת מתחילה להשתמש בה. מרחי כמות מעטה מהקרם על הזרוע, וחכי 24 שעות כדי לראות איך העור שלך “מקבל את זה”. במידה ואין תופעות לוואי משמעותיות, מלבד אדמומיות קלה ביותר, לרוב זה יהיה בטוח שתמשיכי להשתמש במוצר.

על מנת לקבל תוצאות מיטביות, יש למרוח את החומצה באופן מקומי, על עור פנים נקי ויבש. רצוי להשתמש בה כחצי שעה לאחר ניקוי הפנים עם סבון וטונר. אפשר ורצוי להשתמש בקרם החומצה האזלאית פעם ביום, או אפילו פעמיים ביום – בבוקר ובערב.

מבחינת המינון של החומר הפעיל בקרם או בסרום – רצוי להתחיל ממינון של 5% או 10% ורק לאחר מכן לעבור למינון של 20%. אך באופן כללי לא אמורה להיות בעיה גם להתחיל ממינון של 20% (לרוב ממילא אין תכשירי טיפוח עם יותר מ20% חומצה אזלאית). העיקר, הוא להיות קשובה לעור שלך.

שילוב החומצה עם מרכיבים פעילים נוספים

מכיוון שהחומצה האזלאית כשלעצמה לא משפיעה על רובנו בצורה בולטת לעין, בהשוואה לחומצות אחרות דוגמת חומצה סליצילית, אז רבים בוחרים לשלב בשגרת הטיפוח שלהם את החומצה האזלאית עם חומרים פעילים נוספים. לדוגמא, חומצה אזלאית וחומצה סליצילית זה שילוב נפוץ בשגרת הטיפוח של רבות מהסובלות מאקנה. ואילו חומצה אזלאית ורטינול זה שילוב אפשרי עבור בעלות עור בוגר הרוצות להחליק קמטים בפנים. ואם את רוצה לטפל בפיגמנטציה – אז חומצה אזלאית ו-ויטמין סי אלו בדיוק המרכיבים הפעילים שכנראה כדאי לך לשלב בשגרת הטיפוח שלך.

זכרי שאם את משתמשת בחומצות ובחומרים פעילים נוספים בשגרת הטיפוח שלך, עלייך להיות זהירה כפליים. וזאת על מנת למנוע מצב של פילינג כימי אגרסיבי מידי לעורך, שיגרום לכוויות כימיות. אם החלטת בכל זאת לשלב מספר חומצות וחומרים פעילים בשגרת הטיפוח שלך, אז זכרי לתת לחומצה האזלאית לשבת כשלעצמה לפחות 2 דקות על עורך, ורק לאחר מכך המשיכי בשגרת הטיפוח שלך. וזאת כדי שהחומצה תספיק “לעבוד” על עורך, מבלי שיהיו עליו חומרים פעילים אחרים.

למי מומלץ, ולמי פחות?

כאמור, החומצה האזלאית תורמת לגוון עור אחיד יותר ולהחלקת העור, וכן להרגעת האדמומיות האופיינית לרוזצאה או להתפרצויות אקנה. ולכן, השימוש בה מומלץ לסובלים מאקנה, מרוזצאה או מפיגמנטציה.
לרוב, החומצה בטוחה לשימוש לכל סוגי העור. אם כי לבעלי עור רגיש תמיד כדאי להיוועץ עם רופא עור לפני תחילת השימוש.
לגבי הריון והנקה – החומצה מותרת לשימוש הן בזמן הריון והן בתקופת הנקה. אבל מכיוון שתכשירים עם המרכיב הפעיל הזה לרוב יכילו מרכיבים פעילים נוספים, אז תמיד כדאי שתתייעצי עם רופא העור לגבי התכשירים הספציפיים.

תופעות לוואי אפשריות 

כאמור, באופן כללי, החומצה האזלאית היא יחסית עדינה בהשוואה לחומצות אחרות כמו חומצה סליצלית. כך שהיא נחשבת למאוד בטוחה לשימוש עבור כל אחד ואחת. ובכל זאת, יש לה כמה תופעות לוואי אפשריות שכדאי להכיר.
קודם כל, היא יכולה לגרום לאדמומיות של העור. בעיקר באזורים עליהם מרחת את הקרם או הפילינג המכילים את החומצה כמובן. אדמומיות קלה במיוחד, שכמעט אינה מורגשת, היא אפילו די טבעית בשימושים הראשונים. וזאת מכיוון שהגוף עוד לא מכיר את החומצה ולא רגיל אליה. לאחר מספר שימושים בודדים, האדמומיות הקלה אמורה להיפסק ולהיעלם. וזאת שכן העור מתרגל לחומצה, כך שהיא לא גורמת יותר לגירוי העור. אך במידה והאדמומיות הקלה לא נעלמת לאחר מספר שימושים, או אם כבר על ההתחלה אתם שמים לב לאדמומיות קשה, אז כדאי להפסיק את השימוש באופן מיידי ולהתייעץ עם רופא עור.

מה עוד כדאי לדעת? או: איך תיזהרי מהחמרת המצב והפיגמנטציה

החומצה האזלאית יכולה לגרום לעור להיות רגיש יותר לשמש. מה שעלול להחמיר את הפיגמנטציה. כדי למנוע את החמרת הפיגמנטציה, יש להשתמש במקדם הגנה באופן קבוע. את מקדם ההגנה חשוב למרוח בעיקר באזורים בהם מורחים את הקרם עם החומצה. ובנוסף, כדאי להימנע מחשיפה לשמש, במיוחד בשעות הצהריים, בהן הקרינה חזקה יותר. כך שאם את משתמשת בחומצה כדי לטפל בפיגמנטציה, שימי לב שבשימוש לא נכון את יכולה אפילו להחמיר את המצב. ואם את משתמשת בחומצה כדי לטפל ברוזצאה או אקנה, שימי לב שבשימוש לא נכון בחומצה – את יכולה להביא על עצמך “בעיית עור” נוספת, שהיא הפיגמנטציה.

איזה חומצה אזלאית מומלצת לפנים

החלטת שאת רוצה להתנסות בשימוש בחומצה אזלאית נגד אקנה או פיגמנטציה, וכעת את רוצה לדעת איזה מוצר כדאי לך לרכוש? בדיוק לשם כך הכנתי את הסקירה הבאה, שתעזור לך להחליט איזה קרם חומצה אזלאית או איזה סרום חומצה אזלאית כדאי לך להכניס לשגרת טיפוח הפנים שלך.

חומצה אזלאית של דה אורדינרי

אז, קודם כל, אני מרגישה חייבת להתחיל מהחומצה האזלאית של דה אורדינרי. וזאת מהסיבה שזה קרם חומצה אזלאית שהוא אולי הפופולארי ביותר לשימוש ביתי בקרב הציבור הרחב. בשנים האחרונות, המותג דה אורדינרי תופסה תאוצה רבה, וכך גם המוצר הספציפי הזה מבית המותג.

המוצר נקרא  10% The Ordinary Azelaic Acid Suspension. זה בעצם קרם עם חומצה אזלאית. וכפי שאפשר להבין משם המוצר, הקרם מכיל – 10% של החומר הפעיל. מדובר בקרם ללחות והזנה של עור הפנים, בצבע לבן. הקרם די נעים למגע, ולא משאיר תחושה שהעור שומני או דביק מדי. לקרם יש ריח קצת-קצת לא נעים לדעתי. מכיוון שריכוז החומצה לא ממש גבוה, אז הקרם לא מגרה את העור יתר על המידה – שזה מעולה. והקרם גם לא גורם לאדמומיות או לפגמים בעור, אלא להפך – הוא מנסה לטפל בהם. יש ביקורות רבות באינטרנט, על כך שהקרם תורם רבות להפחתת האדמומיות של רוזצאה או אקנה ועל כך שהקרם יעיל בטיפול בשחורים או בעור שומני.

לגבי חומצה אזלאית בהריון: יתרון נוסף של הקרם – זה שהוא מותר לשימוש בהריון. באופן כללי, הקרם נחשב לבטוח לשימוש בזמן ההריון. אם כי בכל מקרה תמיד כדאי לך להתייעץ עם הרופא שלך.

וגם – מדובר בקרם ממש זול. כמו שאר מוצרי דה אורדינרי, הקרם נמכר במחיר ממש נגיש. אפשר להשיג אותו בכ-20 עד 30 ש”ח במגוון חנויות טיפוח מחו”ל. אפשר למצוא את המוצר באמזון, בקאלט ביוטי, באסוס, ב-ביוטי ביי, בלוק פנטסטיק ובעוד מגוון חנויות.

חומצה אזלאית דה אורדינרי

התמונה לקחה מכאן.

מבחינת הניסיון האישי שלי – אני לא כ”כ אהבתי את הריח של המוצר. ולא ראיתי מספיק תוצאות לאחר כחודש של שימוש על בסיס של פעמיים-שלוש בשבוע. ולכן, כרגע הפסקתי להשתמש בקרם הזה. ואני שוקלת לחזור להשתמש בקרם שנשאר לי, כדי לתת למוצר עוד הזדמנות. במידה ואחזור להשתמש בו – אעדכן.

עד כאן לפוסט זה. מקווה שעזרתי 🙂

האם יצא לך להשתמש בחומצה אזלאית בכלל או בקרם המדובר של דה אורדינרי? שתפי אותנו בתגובות.

ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם בפוסטים הבאים:

מוצרים מומלצים לטיפול באקנה

אפידו לטיפול באקנה

קרם לחות מומלץ לפנים

מסיר איפור מומלץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי תאהבי ...

רוצה ללמוד איך ליצור סטוריז מושלמים לאינסטגרם?

קורס עיצוב סטוריז באינסטגרם

תזיני את המייל שלך וקבלי קורס עיצוב סטוריז לאינסטגרם בחינם!