עור יבש ברגליים - מה עושים עם זה?
נמאס לך לסבול מעור יבש ברגליים? המאמר הבא ילמד אותך כל מה שרצית לדעת על טיפול בעור יבש בכפות הרגליים.
עור יבש ברגליים זו תופעה נפוצה שרבים סובלים ממנה. העור הקשיח והיבש בכפות הרגליים יכול באמת לגרום לאי נוחות. בין אם בעקבות מבוכה להסתובב בכפכפים או בסנדלים בקיץ, או לחשוף את כפות הרגליים. ובין אם בעקבות כאבים. עור יבש ברגליים בהחלט יכול לגרום לכאב, במידה והמצב לא מטופל. כלומר, עור סדוק בכפות הרגליים לא רק לא נראה אסתטי ויפה, אלא הוא גם עשוי לגרום לחתכים, לזיהום, ולכאבים בעת ההליכה. אז במאמר זה נרצה להבין איך לטפל בעור יבש ברגליים בבית בצורה יעילה. אך לפני כן – נרצה להבין מה גורם לזה.
סיבות לעור יבש ברגליים
גנטיקה – במידה ותהיתם, אז התשובה היא כן – עור יבש בהחלט יכול לעבור בתורשה. ייצור הסבום וויסות הלחות מושפעים מהגנטיקה שלנו, והם עלולים לגרום לעור יבש בעור הגוף בכלל ובכפות הרגליים בפרט. כך שאחת מהסיבות ליובש בכפות הרגליים היא בהחלט גנטיקה.
מזג אוויר – קור, חום, רוח ואוויר חם ויבש – כמו זה האופייני לישראל, מסירים לחות, ותוקפים את מחסומי ההגנה הטבעיים של העור. מה שיכול להוביל לעור סדוק או לעור קשיח בכפות הרגליים. על מנת לעזור לעור להתמודד עם כל אלו – רצוי למרוח קרם לחום לרגליים על בסיס יום יומי.
מים חמים – מקלחת במים חמים מסירה את הלחות מהעור ומייבשת אותו. וזה נכון לעור בכל הגוף, כולל לעור הקרקפת, ולא רק לעור הרגליים. אז תנסו לוותר על מקלחות במים חמים מדי.
מתח – גם בהקשר זה אנו רואים את הקשר בין הגוף לנפש שלנו. מתח ולחץ נפשי משפיעים על ההורמונים שלנו. וזה עלול להפר את איזון הלחות של הגוף ואת ייצור הסבום, ובכך להוביל ליובש בעור.
טיפוח עור לא נכון – אחד מההרגלים המגונים בטיפוח הוא להשתמש במוצרי טיפוח שאינם מתאימים לעור שלכם. טיפוח לא נכון בהחלט יכול להוות את אחד מהגורמים לעור יבש ברגליים.
איך לטפל בעור יבש ברגליים
החלטת שהגיע הזמן לטיפול בעור היבש ברגליים, אבל אין לך מושג מאיפה להתחיל? רוצה לדעת איך לטפל בעור יבש ברגליים לבד בבית? עקבי אחר השלבים הבאים פעם בשבוע. בכל פעם השקיעי כחצי שעה עד שעה על הטיפול, לכל הפחות.
1. אמבט לרגליים עם שמן מפנק
השלב הראשון לטיפוח כפות רגליים יבשות, הוא לעשות אמבט לרגליים עם מים פושרים ושמן כלשהו ו\או מלחי אמבט. וזאת מכיוון שכדי שאפשר יהיה להסיר עור יבש מהרגליים, צריך קודם לרכך את העור.
יתרון נוסף של עריכת האמבט לרגליים – קשור לכך שהאמבט יכולה לעזור לעוד דברים חוץ מאשר טיפול בעור היבש. לדוגמא, האמבט יכולה לסייע בהפגת כאבים ברגליים, ובטיפול בנפיחות ברגליים. כמו כן, האמבט גורמת להמרצת הדם באזור. ובכך האמבט טובה גם למי שסובלת מכאבי רגליים, מנפיחות ברגליים או מ-ורידים ברגליים.
כדי לערוך את האמבט, את צריכה קודם לדאוג לגיגית לרגליים או לאמבט לעיסוי הרגליים. לאחר מכן תמלאי מים פושרים באמבט, וטפטפי אליו קצת שמן. את יכולה להשתמש בשמן שקדים, שמן לבנדר או בשמן זית. אפשר להוסיף גם מלחי אמבט – במקום השמן או בנוסף.
אחרי שהאבמט מוכנה, שטפי את הרגליים עם מים וסבון (לא באמבט שהכנת לרגליים, אלא בדוש או באמבטיה בבית). ואז השרי את רגלייך באמבט למשך כ-20 דקות. ובינתיים, העבירי את זמנך בכיף ובשלווה. למשל תוך קריאת ספר\מגזין, צפייה בטלוויזיה, או שיחה עם בן הזוג, עם אחותך או עם חברה.
מחפשת אמבט לרגליים מומלץ? יש הרבה מוצרים בשוק. רוב המוצרים עולים בין כ-120 ש”ח ל-600 ש”ח, עם ממוצע של כ-250 ש”ח. רוב המוצרים מגיעים עם חימום אינפרא אדום, רטט ולפעמים עם כמה מצבי עיסוי. למידע נוסף קראי את המאמר שכתבתי על אמבטי עיסוי לרגליים מומלצים.
טיפול בעור יבש, סדוק וקשה ברגליים - המשך
2. טיפול בסדקים ובעור יבש
לאחר ריכוך העור באמבט לרגליים, השלב הבא הוא לטפל בסדקים ולהסיר את העור היבש מהרגליים. לשם כך, יש להכין מראש פצירה, אבן להסרת עור יבש מהרגליים, ופילינג שמיועד לגוף או לרגליים.
בשלב הראשון יש להשתמש בפצירה. שפשפי עם הפצירה את הרגליים – והתמקדי באזורים היבשים והקשים במיוחד. שימי לב שחשוב מאוד שתשתמשי בפצירה בעדינות רבה. גם אם העור מרגיש עבה וקשיח כמו סוליה – הוא עדיין רגיש ועדין. שיוף לא זהיר עלול לפצוע – וזו בטוח לא המטרה! ולכן, הקפידי להיות זהירה מאוד. לאחר מכן שטפי את רגלייך, כדי להסיר תאי עור מתים ולכלוך, ועברי לשלב השיוף עם האבן. גם הפעם שפשפי את רגלייך בעיקר באזורים היבשים בעדינות רבה. שטפי שוב את רגלייך ועברי לשלב הפילינג. מרחי את הפילינג על כפות הרגליים, והשאירי למשך 5 דקות לפני שאת שוטפת אותו.
במידה והעור עדיין עבה וקשיח מאוד לאחר כחודש (4 טיפולים בהנחה שאת עושה טיפול כל שבוע) – אולי כדאי שתשקלי לנסות פדיקור רפואי. אמנם, זה כנראה יעלה לך יותר מהטיפול הביתי. אבל אם הטיפול הביתי לא עוזר, אז כדי לטפל בבעיה – תהיי חייבת להיעזר באיש מקצוע כמו קוסמטיקאית רפואית.
3. שלב גזירת הציפורניים
כדי שלא ייווצר לחץ על האצבעות בעת הליכה – חשוב לגזור את הציפורניים ברגליים. לאחר אמבט הרגליים והטיפול בעור היבש – העור רך יותר וכך גם הציפורניים. מה שמקל על תהליך גזירת הציפורניים.
ולכן, השלב השלישי הוא טיפול בציפורניים וקיצור שלהן. את יכולה לקצוץ אותן עם קוצץ ציפורניים, או שאת יכולה לגזור אותן עם מספריים לציפורניים. שתי השיטות הן בסדר, ועדיף שתבחרי בשיטה שנוחה לך.
מה שחשוב זה שתזכרי לקצר את הציפורניים בקו ישר, ולא בקו מעוגל כמו בציפורניי הידיים. וזאת שכן זה עוזר למנוע התפתחות של ציפורן חודרנית.
לאחר קיצור הציפורניים, את יכולה ליישר את הציפורן עם משייף או עם פצירה לציפורניים.
ואם את כבר משקיעה בטיפוח הרגליים – אז מומלץ שתמרחי על הדרך גם שמן הזנה סביב הציפורניים. זה יעזור למנוע סדקים ועור יבש באזור הציפורניים עצמן.
שימי לב גם שממש לא כדאי לגעת בעור סביב הציפורן, כי הוא מהווה מגן טבעי לציפורן מפני זיהום.
ולגבי מסיר לק – העדיפי להשתמש במסיר לק ללא אצטון. וזאת שכן האצטון מחליש את הציפורן.
4. מריחת קרם לחות לרגליים
בדיוק כמו שאנחנו זקוקות ללחות והזנה של עור הפנים – כך גם עבור העור ברגליים. חשוב למרוח קרם לחות לרגליים. וזאת כדי שהן יהיו פחות יבשות, וכדי להגן עליהן מהפעילות הרבה ומהזיעה במהלך היום. וחשוב למרוח את הקרם לא רק במהלך הטיפול השבועי שלך לטיפוח הרגליים – אלא כל יום. ואם העור מאוד יבש וסדוק – אפשר וכדאי למרוח את הקרם לרגליים אפילו פעמיים ביום. אפשרות נוספת לעור יבש מאוד ברגליים היא למרוח בלילה סרום ומעליו קרם לחות – כדי לספק לרגליים עוד יותר לחות וחומרים מזינים.
5. גרביים – רק מכותנה
רצוי להימנע מגרביים ומנעליים מחומרים סינטטיים, ורצוי להקפיד לגרוב גרביים מחומרים טבעיים ומבדים “נושמים” כמו כותנה. החומרים הטבעיים, כמו הכותנה, מאפשרים לכפות הרגליים להיות מאווררות. והם מונעים הופעת סדקים, הזעה, יובש ברגליים ופטריות בציפורניי כף הרגל. ולכן, חשוב לקנות ולגרוב רק גרביים שהן 100% מכותנה.
6. הקפידי על טיפוח הרגליים בקביעות
כדי להצליח להסיר עור יבש וקשה ברגליים, לטפל בסדקים ולשמור על כפות הרגליים חלקות – חשוב להתמיד בתהליך (כמו במקרים רבים אחרים בטיפוח או בחיים בכלל). כאמור, יש לבצע את הליך הטיפול המתואר כאן מדי שבוע. כל התהליך אמנם יכול לקחת כחצי שעה עד שעה, ואולי קצת יותר – אבל זה שווה את זה.
אם הגעת עד לכאן סימן שנמאס לך מהעור היבש ברגליים, ושאת רוצה לשים לזה סוף. וזו בדיוק הדרך לשים סוף ליובש ולסדקים בכפות הרגליים. שעה בשבוע זה לא נורא – כי גם במילא מדובר בזמן פינוק וטיפוח עבור עצמך (וזה בהחלט מגיע לך אחרי כל השבוע בו עבדת, למדת ו\או טיפלת בילדייך). ולשים קרם רגליים בלילה ו\או בבוקר, זה לוקח לא יותר מדקה אחת או שתיים ביום.
בנוסף, מדובר בטיפול ביתי שהחומרים הדרושים כדי לערוך אותו אינם יקרים מאוד. אם אין לך כרגע כסף לאמבט מקצועי לרגליים (כ-200 ש”ח), את יכולה להסתפק גם בגיגית פשוטה, שעולה כ-20 או 30 ש”ח בחנויות הכלבו לבית.
כך שאין תירוצים, עכשיו כשאת יודעת מה את צריכה לעשות כדי להסיר עור יבש ברגליים ולטפל בעור סדוק ברגליים או בעור יבש מאוד וקשיח ברגליים – את יכולה להתחיל לטפל בזה. וגם את תוכלי להנות מרגליים חלקות ונעימות, שלא תתביישי בהן יותר אלא אפילו תתגאי בהן – אם רק תתמידי בתהליך הטיפוח.
עד כאן לפוסט זה על טיפול בעור יבש ברגליים – מקווה שעזרתי 🙂
ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם במאמרים הבאים:
טיפוח פנים – כל מה שחשוב לדעת
קרם לחות מומלץ לפנים
טיפוח אנטי אייג’ינג
מוצרים מומלצים לטיפול באקנה
קרם הגנה מומלץ לפנים
קצוות מפוצלים – איך לטפל בזה?