שיער שומני - מה גורם לזה ואיך מטפלים בזה?
כל מה שרצית לדעת על שיער שומני – מה זה, מה הגורמים לכך ואיך לטפל בשיער שמנוני.
חופפת בבוקר ועד הערב השיער שלך כבר מבריק ושומני? נמאס לך מהתחושה ומהמראה הלא-אסתטי של השיער השומני? חשוב שתדעי שיש מה לעשות עם זה! בפוסט זה תגלי כל מה שאת צריכה לדעת על שיער שומני. וכמובן – תביני איך לטפל בשיער שומני ואיך הופכים אותו לשיער בריא יותר.
נשים רבות סובלות משיער שמנוני, כאשר רבות מהן לא יודעות מה גורם לכך. לכן, חלקן גם עושות כל מיני דברים שנדמה להן שהם יעזרו לשיער שלהן להיות פחות שמנוני. כמו לחפוף כל יום או (חלילה) פעמיים ביום. אבל, בפועל, הן רק מחמירות את מידת השומניות של שיערן. כדי להבין על מה אני מדברת, קודם כל נבין מה גורם לשיער שלנו להיות שמנוני.
שיער שומני - הגורמים
שיער שמנוני נוצר בדרך כלל משתי סיבות: בעיות בקרקפת או הרגלי טיפוח לא מתאימים.
כדי להבין מה גורם לשיער שלך להיות שמנוני, עלייך לדעת ש: לכל נקבובית בעור יש בלוטת חלב, וכך גם בקרקפת. בלוטות החלב מפרישות חומר שומני שנקרא סבום. הסבום הוא זה שמעניק לשיער את הברק הטבעי שלו ואת מידת השמנוניות הבריאה שלו. הסבום למעשה גם שומר על שיער בריא ושומר עליו מלהתייבש ולהישבר.
שיער שמנוני הוא בעצם שיער שבלוטות החלב בקרקפת שלו מייצרות עודף של סבום. אגב, עודף סבום הוא גם לרוב הגורם לעור פנים שמנוני ומבריק.
ייצור מוגבר של סבום יכול להתרחש מכמה סיבות. זה יכול להיות תורשתי, הורמונלי, תלוי אקלים, אורח חיים או עונות השנה. גורמים נוספים יכולים להיות תזונה לקויה, או שגרת טיפוח לא נכונה או לא מתאימה לשיער. אגב, גם תרופות מסוימות יכולות להשפיע על כך.
הגורמים העיקרים להיווצרות שיער שומני - והטיפול בהם
שימוש במסרקים ומברשות שיער מלוכלכות
המסרקים שלנו מלוכלכים לא רק כי נתקעות בהם השערות שלנו, שלפעמים אנחנו שוכחות להסירן בעת השימוש. זה עוד פחות נורא. במסרקים שלנו מצטברים גם כל מיני לכלוכים – כמו שאריות של קרמים לשיער, של שמפו או סרום, של תאי עור מתים וכן של קרדית האבק. כך, כאשר את מסתרקת במסרק שלך כשיערך נקי – את יכולה לא רק להפוך אותו למלוכלך יותר, אלא גם לשומני יותר. זה לא אומר שאת צריכה לרוץ לזרוק ולהחליף את כל מברשות השיער שלך, אלא שפשוט כדאי לך לנקות אותם אחת לשבוע או אחת לחודש-חודשיים לכל היותר. כתבתי בעבר מאמר על איך לנקות מברקים ומברשות שיער – אם זה מעניין אותך.
התעסקות רבה מדי של הידיים עם השיער
אם עדיין לא שמעת על זה אז כדאי שתדעי שכפות הידיים שלנו הן בין האיברים הכי מלוכלכים ומזוהמים בגופנו. זה אולי מעט טריוויאלי, בשל ההתעסקות הבלתי פוסקת שלנו עם הידיים במהלך היום. יש עליהן שפע של חיידקים, זיהומים ולכלוכים – גם אם לא רואים אותם. לכן זה ממש לא מומלץ לגעת יותר מדי עם הידיים שלנו בשיער (או בפנים). כשמתעסקים יותר מדי עם השיער (נטייה מוכרת של הרבה בנות) – זה מעביר אליו כל מיני לכלוכים וגם הופך אותו לשומני יותר. לכן הימנעי מלגעת בשיער עם הידיים. וכדאי להימנע גם מסירוק יתר, שעלול גם הוא להחמיר את תופעת השמנוניות בשיער.
חפיפה של השיער יותר מפעם ביומיים
יותר מידי חפיפות יכולות לגרום לשיער להיות שמנוני יתר על המידה, כי זה גורם לשיער לייצר יותר מדי סבום (שומן). לכן לא מומלץ לחפוף את השיער יותר מפעם ביומיים לבעלות שיער קצר או פעם בשלושה ימים לבעלות שיער ארוך. חשוב כמובן לשטוף היטב את השיער במים כדי להסיר היטב את השמפו והמרכך. זאת שכן שאריות שלהם על השיער יוצרות מראה של שיער שמנוני. כדאי להשתמש במים קרים או לפחות לשטוף את השיער במים קרים בסוף המקלחת. זה ממריץ את זרימת הדם ועוזר להשגת שיער ארוך, יפה ובריא יותר.
שיער שומני - סיכום
אז מה למדנו בפוסט זה?
למדנו מהו שיער שמנוני, ומהם הגורמים העיקריים למראה של שיער שומני.
ובנוסף – הבנו איך לטפל בשיער שומני ואיך הופכים אותו לשיער בריא יותר.
מה דעתך? האם יש לך טיפים נוספים לטיפול בשיער שמנוני?
שתפי אותי בתגובות 🙂