לעבור לגור עם החבר
רוצה לדעת מתי כדאי לך לעבור לגור עם החבר? מעוניינת לקבל טיפים בנוגע למעבר למגורים משותפים עם בן הזוג? הפוסט הבא הוא בדיוק בשבילך.
בפוסט זה נדון בכל מה שמעניין בנושא של לעבור לגור עם החבר.
– נבין מתי כדאי לעבור למגורים משותפים עם בן הזוג.
– ונלמד טיפים מעניינים למעבר חלק יותר למגורים משותפים עם החבר.
מתי כדאי לעבור לגור עם החבר?
רוצה לדעת מתי כדאי לך לעבור לגור עם בן הזוג שלך?
ראשית, נציין כי מדובר בשאלה שנשים וגברים שואלים את עצמם פעמים רבות במהלך החיים.
מדובר בשאלה שהתשובה עליה היא רבת משמעות, שכן המעבר למגורים משותפים עם בן הזוג הוא בעל כל מיני השפעות.
ובכל זאת, ניסיתי להתייחס לכמה שיותר היבטים שכדאי להתייחס אליהם, כשאת מחליטה האם לעבור לגור יחד עם בן הזוג.
כשזה בסדר מבחינת ההורים שלך (אם את מתחת ל-18)
כדאי לעבור לגור עם בן הזוג, בשלב שבו זה בסדר מבחינת המשפחה שלך. אם את מעוניינת לעזוב את הבית בגיל 15, אבל מבחינת ההורים שלך זה לא מקובל – ייתכן שלא כדאי לך לעבור לגור עם החבר. לא כדאי לפעול בניגוד להוראות ולבקשות של הורייך. ולכן חשוב שתעזבי את בית הורייך רק כאשר זה בסדר מבחינתם, כל עוד את מתחת לגיל 18.
כשאת יכולה לממן את זה
כדאי לעבור לגור עם בן הזוג, בשלב שבו את יכולה לממן את זה. אם את רוצה לעזוב את ההורים כנראה שתיצטרכו לשלם שכר דירה, ארנונה, מים וחשמל, לקנות מזון, אולי לקנות רהיטים וכו’. מדובר בלא מעט הוצאות! לכן כדאי שתעזבי את בית הורייך רק כאשר את בטוחה שאת יכולה לממן את זה.
כשאת מוכנה לזה מנטלית
בשביל שהמעבר למגורים המשותפים יעבור בצורה חלקה מבחינתך – חשוב שתהיי מוכנה לכך מנטלית. את צריכה להיות מוכנה לכבס את בגדייך, לערוך קניות, לנקות את השירותים, להחליף נורה או להרוג ג’וקים במקרה הצורך וכו’.
כאשר את בטוחה מספיק בזוגיות שלכם
מבחינת השלב ביחסים בו כדאי לעבור לגור יחד – כדאי שיהיה מדובר בשלב מתקדם יחסית. אם התחלת לצאת עם הבחור רק חודש – ייתכן שלא תשרדי איתו שנה, ואז שכר הדירה שלכם למעשה יכול ללכת לפח. לכן רצוי לעבור לגור עם החבר רק כאשר את מרגישה מוכנה מספיק מבחינת השלב בו נמצאים היחסים שלכם. אם את סומכת על זה שתירצו לגור יחד במהלך השנה הקרובה ולאחריה – לכי על זה.
כעת נדון בשאלה היכן לעבור לגור עם בן הזוג, ונדבר על מה לא כדאי להתפשר.
איפה לעבור לגור ביחד עם החבר?
ההמלצה היא לעבור לגור עם החבר רק במקום שבו את מרגישה בנוח. אם החבר מבקש ממך לגור בבית המשפחתי שלו, יחד עם הוריו ומשפחתו המורחבת, ואם הבית שלו נמצא מרחק נסיעה ארוך במיוחד מהבית שלך – את לא חייבת להסכים לתנאים האלו. במעבר למגורים משותפים חשוב ששניכם תרגישו בנוח, שלא תחשבו ש”וויתרתם מדי”, ושתתפשרו פחות או יותר באותה המידה.
לגור עם החבר - טיפים
1. בית חם מתחיל בעיצוב
עיצוב החלל הביתי שלכם יכול בקלות לגרום לבית לעורר בך תחושה ביתית אמיתית. כדי שהמעבר למגורים המשותפים יהיה נעים יותר – אפשר להתחיל עם עיצוב הבית. תחושה של בית חם מתחילה בעיצוב. מדובר בדרך קלה, כיפית ויעילה בהענקת אווירה ביתית, חמימה ונעימה יותר לבית החדש שלכם.
הרבה יותר כיף לחזור לבית מסודר, נקי, מאורגן, ורצוי שיהיה גם מעוצב יפה. זה יהיה נעים יותר גם לך וגם לו. אווירה ותחושה ביתית בבית מעלה את הסיכוי שתרגישו בבית. ואין ספק שזה גם יקרין על הקשר שלכם בצורה חיובית.
2. תנו מרחב אחד לשני
זה שעברתם לגור יחד לא אומר שאתם לא יכולים להיפרד עכשיו האחד מהשנייה. וזה לא אומר שלא יכול להיות לכם זמן איכות משל עצמכם.
את עדיין יכולה לקרוא את המגזינים שאת אוהבת, לעבוד בעבודה הצדדית שלך, ללמוד לקורסים בתואר שלך, להעביר שיעורים פרטיים או לעשות בייביסטר, ללכת להיפגש עם חברות לקפה או לבקר את אמא ואבא. והוא עדיין יכול להיפגש עם החברים שלו, לקרוא, ללמוד או לשחק במחשב.
שימי לב, שגם אם אתם עוברים לגור יחד – כדאי שעדיין תתנו מרחב האחד לשניה. זה יעזור לכם להרגע אחד מהשנייה, ולא להרגיש “אחד בתחת של השני”. מגורים משותפים עם בן הזוג יכולים להרגיש לפעמים די אינטנסיביים. ולכן תמיד בריא שלכל אחד מהצדדים יהיה זמן איכות להיות עם עצמו או עם חבריו.
3. אל תוותרו על דייטים
זה שעברתם לגור יחד לא אומר שאתם צריכים להפסיק לצאת לבלות יחד. נכון, אתם קמים ונרדמים יחד. ואולי אתם אפילו ביחד במשך כל השבוע, אולי אפילו למשך כל שעות היום. ועדיין, זה לא כמו לצאת לבלות יחד בחוץ. כשאתם יוצאים לדייט – אתם בעצם שוברים קצת את השגרה. בין אם אתם הולכים לסרט, למסעדה, או לטייל בפארק. זה עוזר לכם בעצם לצאת ולהשתחרר מהשגרה הרוטינית והיום-יומית שלכם. כשאתם יוצאים לטייל או לבלות, אתם משקיעים יותר אחד בשביל השני (בלבוש, באיפור) ואתם מבלים יחד – רק שניכם. זה מכניס קצת פלפל ועניין לזוגיות שלכם, ולא נותן לה לשקוע, או לשעמם אתכם.
לעבור לגור עם בן הזוג - סיכום
לסיכום, בפוסט זה למדנו מתי כדאי לעבור לגור עם החבר, וכן על מה לא להתפשר.
בנוסף הבנו כיצד להפוך את המעבר למגורים משותפים לחלק ומהנה יותר.
מה דעתכן? האם יש לכם טיפים נוספים בנושא לעבור לגור עם החבר? שתפו אותי בתגובות 🙂
ואם אתן כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים:
דברים שכיף לעשות בחורף.
הסרת שיער מהרגליים – גילוח, שעווה או לייזר?
איך לעכב מחזור או איך לזרז מחזור.