מתכון לפסטה ברוטב עגבניות - מתכון לספגטי ברוטב עגבניות
מתכון לפסטה ברוטב עגבניות – המנה המושלמת, שכל אחד יאהב.
ספגטי ברוטב עגבניות זו המנה המושלמת לארוחת צהריים או לארוחת ערב. גם המבוגרים וגם הילדים מתים על זה. המצרכים בסיסיים במיוחד, אופן ההכנה פשוט וקליל, וזמן ההכנה עצמו הוא מהיר מאוד. ולכן, חשוב שנכיר מתכון לפסטה ברוטב עגבניות למנה טעימה, בריאה ומשביעה, במינימום זמן ומאמץ.
מתכון לספגטי ברוטב עגבניות
מצרכים לפסטה:
500 גרם פסטה או ספגטי בצורה האהובה עליכם
מצרכים לרוטב לפסטה:
1 בצל לבן בינוני
4-5 שיני שום
4 עגבניות בינוניות
קופסת רסק עגבניות
כפית שטוחה של סוכר
כף פפריקה מתוקה (רצוי פפריקה מרוקאית בשמן)
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית מלח
2 כוסות מים חמים
איך להכין רוטב לפסטה
1. קודם כל, מחממים שמן במחבת על להבה בינונית-קטנה. השמן צריך לכסות את כל המחבת, אך השכבה של השמן לא אמורה להיות עבה מדי.
2. חותכים את הבצל קצוץ ודק, וכותשים את שיני השום עם כותש שום (אם אין, אז קוצצים עם סכין). זה אמור לקחת כ-2 דקות, כאשר בזמן זה המחבת התחמם. ולכן כשתסיימו תוכלו ישר להעביר את הבצל והשום הקצוצים לטיגון במחבת.
3. בזמן שהבצל והשום בטיגון במחבת, אתם יכולים לגרד את העגבניות ולעשות מהן רסק. קודם כל תשטפו אותן, תחתכו ותוציאו מהן את הגרעינים. ואז תגרדו אותן גס עם מגררת. אני עושה זאת על גבי קרש חיתוך, אבל אם יש הרבה נוזלים בעגבניה אז אולי עדיף לעשות זאת מעל קערה רחבה. שימו לב שאחרי שאתם מטפלים בכל עגבניה, כדאי לערבב את הבצל והשום שבמחבת. וזאת כדי שהם לא יישרפו כמובן.
4. אחרי שסיימתם להכין את רסק העגבניות שלכם, העבירו אותו למחבת. ואז תוסיפו גם את התוכן שבקופסאת רסק העגבניות הקנוי, וכך גם את הסוכר והמלח ושאר התבלינים.
5. ישר לאחר מכן, תשפכו את 2 כוסות המים החמים לתוך המחבת, ותערבבו הכל היטב כדי לקבל רוטב אחיד. אם הרוטב סמיך מדי לדעתכם, הוסיפו עוד חצי כוס מים. בשלב זה הלהבה אמורה להיות בינונית-נמוכה, ואפשר לכסות את המחבת חלקית עם המכסה.
הכנת הפסטה:
6. בזמן שהרוטב מתבשל, אתם יכולים להכין את הפסטה. הרתיחו מים בקומקום והעבירו אותם לסיר גדול וגבוה. שימו לב שכ3/4 מהסיר צריכים להיות מלאים מים. כך שאם קומקום אחד לא הספיק, תמלאו עוד אחד. רצוי גם לדאוג להרתחת הקומקום מראש.
7. ואז תשפכו 500 גרם פסטה (חבילה אחת) למים הרותחים בקומקום. אחרי כ-7 עד 11 דקות על להבה בינונית הפסטה תהיה מוכנה. בדרך כלל, על האריזה של הפסטה תוכלו למצוא את הוראות היצרן המדויקות, וכך תוכלו לדעת כמה זמן כדאי לבשל את הפסטה.
8. בזמן שהפסטה מתבשלת, אל תשכחו לערבב את הרוטב. ואם יש צורך החלישו מעט את הלהבה של מחבת הרוטב.
9. אחרי כ-7 דקות בהן הפסטה התבשלה, היא אמורה להיות טיפונת קשיחה, וזה זמן מעולה לסנן את הפסטה ולהעביר אותה למחבת של הרוטב. כך הפסטה תהיה ספוגה כולה ברוטב ותקבל את טעם הרוטב. וזה פי כמה וכמה יותר טעים מלהגיש פסטה רגילה (שלא בושלה ברוטב), ומעליה רוטב. ולכן העדיפו תמיד להעביר את הפסטה המבושלת לרוטב לעוד כ-3 דקות אחרונות של בישול שלהם יחד.
10. אחרי שהעברתם את הפסטה לרוטב וערבבתם, תטעמו ותקנו תיבול. ולאחר כ-3 דקות הפסטה עם רוטב העגבניות אמורה להיות מוכנה וטעימה. כבו את האש, העבירו לכלי הגשה, והגישו. בתיאבון!
טיפים להכנת פסטה ברוטב עגבניות:
* לפני גירוד העגבניות, אל תשכחו להוציא מהן את הגרעינים. ולאחר גירוד העגבניות על מגרדת, תמעכו את הרסק עם מזלג. זה משדרג משמעותית את הרוטב של הפסטה.
* כאשר אתם מסננים את הפסטה במסננת, ולפני שאתם מכניסים את הפסטה לרוטב, תשטפו את הפסטה במים קרים במשך כדקה. ואז ישר הכניסו את הפסטה לרוטב שבמחבת, תערבבו והמשיכו את הבישול הסופי למשך כ-3 דקות.
* תבחרו במחבת רחב, גדול וגבוה ככל האפשר. וזאת כדי שתוכלו להכניס בו כמה שיותר פסטה בשלב האיחוד של הפסטה עם הרוטב. בכל מקרה, ברוב המקרים רק כחצי מהכמות של הפסטה תיכנס למחבת עם הרוטב. ולכן אפשרות אחרת היא להכין את הרוטב בסיר נמוך, שהוא בעל קיבולת גדולה משל מחבת. וזאת על מנת שתוכלו לאחד את כל הפסטה עם הרוטב.
* כאשר אתם מגישים את הפסטה – אפשר ורצוי להוסיף עלים ירוקים ולגרד גבינה מעל הפסטה, לשדרוג מראה המנה, ולשיפור הטעם שלה
עד כאן לפוסט זה על מתכון לפסטה ברוטב עגבניות 🙂
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים:
מתכון לעוף שלם בתנור
מתכון לתפוחי אדמה בתנור
איך להכין פירה מנצח
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
מתכון לדג סלמון ברוטב מרוקאי
מתכונים לארוחת בוקר טעימה ומהירה
מתכון לשקשוקה ישראלית