מתכון לפיצה ביתית מהירה וטעימה
בואו ללמוד איך להכין פיצה ביתית מהירה והכי טעימה בעולם
מי לא אוהב פיצה? כולנו מזמינים פיצה, כשאין לנו מצרכים, כוח או זמן להכין ארוחת צהריים או ארוחת ערב מהירה וטובה. ובכלל אין כמו פיצה – ארוחה טעימה לכל המשפחה, שמגיעה עם מגוון תוספות שונות לבחירה. אבל, האם יצא לכם כבר להכין פיצה ביתית מושלמת? אם לא, בהחלט כדאי לכם לנסות, כי זה יוצא פשוט מדהים. במיוחד לפי מתכון לפיצה ביתית מושלמת שנמצא בהמשך – לפיצה מהירה והכי טעימה בעולם. אז אם אתם מחפשים מתכון לפיצה ללא התפחה בהחלט כדאי לכם לנסות את המתכון הבא, שהוא הכי פשוט, טעים ומהיר שיש.
מתכון לפיצה מהירה ללא התפחה
מצרכים למתכון לפיצה ביתית
מצרכים לבצק פיצה:
3.5 כוסות קמח.
1 כף שמרים יבשים.
3/4 כפית סוכר.
קומץ מלח – לפי העין ובהתאם לטעם.
3/4 כף שמן זית.
כוס ועוד רבע\שליש כוס מים חמים (לא חמים מדי).
* בכוס הכוונה לכוס חד פעמית.
מצרכים למתכון להכנת פיצה בבית – המשך:
מצרכים לרוטב פיצה:
אל תשכחו לוודא שיש לכם גם רוטב לפיצה – כזה שמוכרים בקופסא בסופר.
אם אין לכם, תוכלו להכין רוטב כזה בקלות בעצמכם על ידי גירוד וריסוק של 3 עגבניות בינוניות וערבובן עם מחצית קופסא של רסק עגבניות קנוי או עם קופסאת רסק עגבניות קנוי ועגבניה מגורדת ומרוסקת אחת. ההבדל בין שתי האפשרויות בטעם הסופי לא יהיה מורגש עבור חלק נכבד מהאנשים. ואפשר גם לוותר על גירוד העגבניות אם אין לכם כוח ואם אתם מחפשים מתכון לפיצה מהירה אז אפשר גם פשוט להשתמש בקופסא או שתיים של רסק עגבניות קנוי בלבד. באופן כללי אפשר לומר שהטעם של הרסק הקנוי מרוכז יותר ופחות טבעי כמו טעמו של רסק עגבניות ביתי. ולכן ההעדפה האישית שלי היא להשתמש בשניהם יחד, אם יש לי כוח להכנת הרסק הביתי. אבל אם אין לכם כוח לגרד עגבניות ואתם מתעקשים על מתכון לפיצה מהירה אז בהחלט אפשר להשתמש רק ברסק הקנוי.
מצרכים לגבינה:
רוב האנשים אוהבים להשתמש בגבינה צהובה מגורדת שנמכרת בשקיות, בין היתר במיוחד בשביל הכנת פיצה בבית. אבל אם אין לכם גבינה כזו זה ממש לא נורא. בהחלט אפשר להשתמש בפרוסות גבינה צהובה רגילות, כאשר רצוי לחתוך אותן לחתיכות קטנות יותר עם סכין, אם אתם רוצים שהפיצה תראה יותר כמו “פיצה”. אפשרות נוספת היא לגרד את הגבינה עם מגרדת. (אם תשימו את פרוסות הגבינה הגדולות, מבלי לחתוך אותן, הגבינה תכסה את כל הפיצה באופן אחיד, שזה לא רע. אבל המראה של הפיצה מאופיין בין היתר על ידי המראה הייחודי של פיזור הגבינה שלה, ומזה שהגבינה מגורדת ולא אחידה).
* אופציונאלי (ומומלץ) – תוספות לבחירתכם:
כדאי להוסיף על הפיצה תוספות כמו זיתים, עגבניות שרי, גמבה אדומה, פטריות, שום, בצל או כל דבר אחר שאתם אוהבים. זה משדרג משמעותית את טעם הפיצה, ואפשר לשים תוספות שונות על חלקים אחרים בפיצה ולהנות מפיצות כמה טעמים.
איך להכין פיצה בתנור בבית – שלבי ההכנה:
1. מתחילים מלערבב את כל המרכיבים (בלי ה”תוספות”) עד ליצירת בצק במרקם אחיד.
2. לאחר מכן, משטחים את הבצק על מגש כך שהבצק יהיה דק יותר. הכי נוח להשתמש לשם כך במערוך.
3. ישר לאחר מכן מורחים את רוטב הפיצה על הבצק ששיטחתם. כמה מורחים? כמה שאתם אוהבים. יש כאלה שאוהבים יותר רוטב בפיצה, ויש כאלה שאוהבים פחות. מה שכן אפשר לומר שלרוב בהחלט כדאי שכל הבצק יהיה מכוסה ברוטב, באופן נכבד. אבל לא ברמה שזה זולג מחוץ לגבולות הבצק.
4. בשלב הבא מוסיפים את הגבינה המגורדת מעל הבצק עם הרוטב. ורצוי לפזר תוספות שונות שאתם אוהבים.
5. אופים על 180 מעלות במרכז התנור, במשך כ-25 דקות, עד שהפיצה מוכנה.
עד כאן לפוסט זה על מתכון לפיצה ביתית מהירה ומושלמת. הכנתם? שתפו בתגובות 🙂
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במתכונים הבאים:
איך מכינים לביבות ירקות קריספיות
מתכון לשקשוקה ישראלית
מתכון לתפוחי אדמה בתנור
מתכונים לארוחת בוקר מהירה
איך להכין עוף שלם בגריל בתנור
מתכון לסלמון בתנור ברוטב טריאקי ודבש
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
איך להכין פירה מנצח
מתכון לסלמון ברוטב מרוקאי