איך לסדר את הארון
רוצה לדעת איך לארגן ארון בגדים כך שתוכלי למצוא כל בגד בקלות? הגעת למקום הנכון.
אף פעם לא מוצאת כלום בארון, וכל פעם שאת יוצאת את מחפשת שעה מה ללבוש? או שאולי נמאס לך מזה שהארון שלך מלא ביותר בגדים שאת לא לובשת, מאשר בבגדים שאת באמת לובשת? אם ככה, הגיע הזמן שתעשי סדר איכותי ואמיתי בארון הבגדים שלך. לא בטוחה מאיפה להתחיל? בואי ללמוד איך לסדר את הארון ואיך לארגן ארון בגדים בצורה נכונה, וכמובן בקלות ובמהירות האפשרית.
איך לארגן ארון הבגדים
נמאס לך מזה שהארון שלך מלא ביותר פריטים שאת לא לובשת, מאשר בפריטים שאת באמת לובשת? רוצה לדעת איך לסדר את הארון כך שהוא יראה מסודר יותר, וכך שיהיה לך קל יותר למצוא את כל הבגדים שאת אוהבת? עקבי אחר השלבים הבאים:
1. פינוי הארון
קודם כל, הוציאי את כל הבגדים מהארון. אם הארון שלך מבולגן ואת רוצה לסדר אותו, את לא יכולה להימנע מלהוציא הכל מהארון. הרי אי אפשר לקפל ולסדר את כל הבגדים שזרוקים בארון כשהם בתוכו, כלומר סידור “in-place”. אם את רוצה ארון מסודר באמת – את חייבת קודם כל להוציא ממנו את כל הבגדים. גם אם את קצת מתבאסת שתצטרכי אחר כך לקפל הכל חזרה. התנחמי בעובדה שאחר כך הארון שלך יהיה מסודר באופן מושלם, ושתוכלי לראות ולמצוא כל בגד בשניות.
2. מיון הבגדים
לאחר הוצאת כל הבגדים מהארון, מייני אותם לפי קטגוריות. כלומר, חלקי את כל הביגוד שלך לכמה ערמות, לפי סוג הבגד: מכנסיים, ג’ינסים, חולצות, חצאיות, שמלות, עליוניות וסוודרים וכ’ו.
3. מדידת הבגדים
תמדדי כל בגד שלא לבשת לאחרונה, לפני שאת מחזירה אותו לארון. בשלב הזה לדעתי את יכולה לוותר על מדידת הבגדים שאת לובשת באופן קבוע בזמן האחרון. אבל את הבגדים שהרבה זמן לא לבשת – כדאי שתמדדי. אין סיבה להמשיך להחזיק בארון חולצות מלפני עשור שכבר מזמן לא עולות עלייך. גם אם היית מתה על הבגד הזה פעם, כל עוד את לא לובשת אותו היום – הוא בעצם סתם תופס לך מקום בארון.
אז על איזה בגדים אפשר לוותר? בגדים שכבר לא יושבים עלייך טוב, כבר לא עולים עלייך, או כאלה שלא מוצאים חן בעינייך יותר או שיצאו לגמרי מהאופנה. בקיצור – כל בגד שאת כבר לא מתכוונת ללבוש יותר, לא צריך להמשיך “לשכב” בארון שלך. את רוב הבגדים שתירצי להוציא מהארון – את יכולה לזרוק, להביא לאחות או לחברה, או לתרום. אם מדובר בבגדים שנראים בסדר, ולא בכאלה קרועים או הרוסים לגמרי – מומלץ שתתרמי אותם. וזאת כדי שגם אנשים אחרים יוכלו להנות מהם. ואם יש לך בגדים חדשים יחסית, שכמעט לא לבשת – את יכולה גם למכור אותם. למשל במכירת חצר שתארגני, באיביי, ביד 2 או דרך הרשתות החברתיות. וכמובן שאת יכולה תמיד להציע אותם לחברות או קרובות משפחה.
לסיכום, בשלב זה רצוי שתיפטרי בעצם מכל הבגדים שסתם תופסים מקום בארון, וזאת כדי שייתפנה לך יותר מקום לשאר הבגדים שאת כן לובשת. מה שגם יאפשר לך לארגן את הארון באופן מסודר יותר, וגם יעזור לך למצוא את הבגדים שלך יותר בקלות.
איך לסדר את הארון - המשך
4. ניקוי הארון
לפני שאת מחזירה את הבגדים שהחלטת להשאיר לתוך הארון – קודם כל תנקי אותו. עד שאת מוציאה את כל הבגדים מהארון, חשוב שגם תשקיעי עוד כמה דקות על ניקוי יסודי של ארון הבגדים. (מה שאנחנו לא נוהגות לעשות לעיתים קרובות, כי הבגדים תמיד בארון). זה יעזור לך להסיר את האבק שהצטבר בפינות של הארון, ויתרום לתחושה אוורירית וסטרילית יותר בתוך ארון הבגדים.
אל תשכחי גם לנגב ולייבש את הארון לפני שאת מחזירה את הבגדים. זה חשוב במיוחד, וזאת שכן בגדים שהונחו בתוך מדפי ארון רטובים הם בעלי סיכוי גבוה יותר להוביל להתפתחות עובש. לשם הניקוי, תוכלי להשתמש במטליות ניקוי רטובות מעט, או במגבונים לחים. ולשם הייבוש תוכלי להשתמש בנייר טואלט, בנייר סופג או במגבת.
5. קיפול הבגדים בחזרה
אחרי שהחלטת איזה בגדים את משאירה בארון ואחרי שניקית את הארון, החזירי את הבגדים בחזרה לארון. רוצה לדעת איך לעשות את זה בצורה שהארון יהיה מסודר ומאורגן ככל האפשר ושתוכלי למצוא כל בגד בקלות? אז ככה…
סידור וארגון ארון בגדים
איך לארגן ארון בגדים ב-5 שלבים
1. החליטי איזה מדף יהיה לג’ינסים ארוכים וקצרים, איזה יהיה לחולצות קצרות, לפיג’מות, למכנסיים ולטייצים וכו’.
2. קפלי את כל הגי’נסים והכניסי אותם למדף המתאים. ג’ינסים מומלץ לקפל כך שהחלק האחרוי של ה”ישבן” יהיה כלפי חוץ בסיום הקיפול. כך הג’ינס ייראה טוב יותר ופחות מקומט כשתוציאי אותו מהארון.
3. תקפלי את כל החולצות, והכניסי אותן למדף המתאים בארון. שימי לב, חולצות רצוי לסדר בארון לפי צבע. כלומר ערימת כל החולצות הכחולות (הירוקות, טרוקיז וכו’), האדומות (והורודות והסגולות), הצהובות (והחומות והכתומות), הלבנות (והשמנת), והשחורות (והאפורות). כך אם את מחפשת חולצה שחורה או אדומה – תוכלי למצוא אותה הרבה יותר בקלות. דרך אחרת היא לסדר לפי סוג החולצה: למשל חולצות וי פשוטות, חולצות ממותגות, חולצות המתאימות לערב ולאירועים וכו’. כך תוכלי למצוא בקלות חולצות ליום-יום או חולצות חגיגיות ליציאה.
4. תסיימי לקפל את שאר הבגדים, כמו טייצים, מכנסיים ופיג’מות. והכניסי גם אותם לארון למדפים המתאימים. שימי לב שכאשר את מכניסה בגדים לארון, כדאי שעדיין תוכלי לראות את כולם, ולגשת לכל בגד בקלות. וזאת כדי שתוכלי לבחור ולהוציא בגד מהארון, בלי שתצטרכי להפיל את כל ערמות הבגדים שנמצאות על אותו מדף. חשוב שתקפידי על זה, כי זה יאפשר לך לשמור על הסדר שעשית בארון.
5. תליית שמלות וג’קטים וסידור ההלבשה התחתונה
לסיום, תתלי את כל הבגדים שאת לא רוצה שהם יתקמטו אם תקפלי אותם. כמו שמלות, חצאיות, ג’קטים, סוודרים, עליוניות וכו’. בגדים מסוג זה עדיף לתלות ולא לקפל, כי הקיפול גורם להם להתקמט בקלות, יתר על המידה. אין לך מקום לתליית הבגדים בארון? אל דאגה. את תמיד יכולה לקנות סטנד לתליית בגדים שאת יכולה למקם בחדר.
וכמובן – אל תשכחי לסדר גם את כל ההלבשה התחתונה שלך. כמו תחתונים, חזיות, גרביים וכו’. כי אם כבר סדר בארון – אז עד הסוף. ללבוש גרביים בצבעים שונים, כי את לא מוצאת את הזוג השני, זה אולי יכול להיות חמוד, אם זה “הקטע” שלך. אבל בהחלט עדיף שתוכלי למצוא כל גרב שנוחה לך, כל חזיה שאת אוהבת, וכל תחתון שאת רוצה, בלי שתצטרכי לחפש אותם שעה וחצי.