תוספי תזונה בהריון
כל מה שחשוב לדעת על תוספי תזונה בהריון
מחפשת מידע על תוספי תזונה לאישה בהריון? הגעת בדיוק למקום הנכון. במאמר זה נבין כל מה שחשוב לדעת על ויטמינים בהריון ועל נטילת תוספי תזונה בהריון. נדבר על החשיבות של נטילת ויטמינים ותוספי תזונה בהריון – גם אם אין לך מחסור בוויטמינים וגם אם התזונה שלך בהריון טובה ומספקת. בנוסף נבין אילו ויטמינים ותוספי מזון נוספים כדאי לקחת בתקופת ההיריון, ומאילו ויטמינים ותוספי תזונה כדאי לך דווקא להיזהר בתקופה זו. כמו כן, נדבר בין היתר על מולטי ויטמין לנשים בהריון של אלטמן.
ויטמינים ותוספי תזונה בהריון
במהלך ההריון, תזונה נכונה חשובה לבריאותך ולבריאות התינוק שבבטן. תוכלי לשקול לקחת תוספים תזונתיים, אך כמובן שכדאי להתייעץ עם רופא מומחה לפני התחלת השימוש בכל תוסף תזונתי שהוא.
תוספי תזונה שנחשבים לשימוש נפוץ בהריון כוללים:
במהלך ההריון, חשוב לקחת את הויטמינים והמינרלים המתאימים לך בהתאם להמלצות הרופא שלך. ועדיין, בדרך כלל, הויטמינים הבאים עשויים להיות חשובים:
1. חומצה פולית (ויטמין B9): חשובה לפיתוח העצמות והתפקוד הנכון של מערכת העצבים המרכזית בעובר, ויכולה למנוע מגוון בעיות בתפקוד עצבי. למידע נוסף – דפדפי לסוף המאמר הנוכחי.
2. ביתה קרוטון (ויטמין B12): יכול לסייע בפתרון בעיות אפשריות בתפקוד עצבי וביצור תאי דם.
3. ויטמין B6: חשוב לתפקוד העצבים וליצירת תאי דם.
4. ויטמין D: תומך בפיתוח עצמות התינוק, תפקוד השרירים ומערכת החיסון.
5. אומגה-3: יכול לסייע בפיתוח מערכת העצבים המרכזית של התינוק, ולהפחית סיכון ללידה מוקדמת.
6. ברזל: יכול למנוע אנמיה וחוסר ברזל.
7. ויטמין C: משפר את ספיגת הברזל ומחזק את המערכת החיסונית.
כדי לא לקחת יותר מדי כדורים שונים, אולי כדאי לך לשקול לקחת את מולטי ויטמין לנשים בהריון של אלטמן, המכילה את הויטמינים האלו ועוד רבים אחרים שחיוניים לאישה בהריון.
שימי לב, שבכל מקרה כדאי שתהיי זהירה ולא תיקחי יותר מידי ויטמינים או מינרלים. וזאת מכיוון שנטילת יתר של ויטמינים ותוספי תזונה בהריון יכולה לא רק שלא לעזור, אלא אפילו לגרום לבעיות. ולכן, התייעצי עם רופאך לפני התחלת כל תוסף תזונה חדש.
האם כדאי לקחת ויטמינים בהריון ותוספי תזונה בהריון גם את התזונה שלך טובה מספיק?
אם את מקבלת תזונה מאוזנת ומגוונת ואין לך חוסרים בויטמינים או מינרלים, ייתכן שלא תצטרכי לקחת תוספי תזונה. כלומר, אם את מקפידה על תזונה נכונה בהריון והתזונה שלך כוללת כמות מספקת של המזון הנחוץ, תמיכה נוספת בתוספי תזונה יכולה לא להיות נחוצה.
מצד שני, במהלך ההריון יתכן שבמקרים מסוימים תצטרכי עדיין לקחת תוספי תזונה או ויטמינים, גם אם לא חסרים לך. לדוגמה, רופאים ממליצים לנשים בהריון לקחת חומצה פולית גם אם אין להן חוסר בה, מכיוון שהיא יכולה לסייע בפתרון בעיות אפשריות בתפקוד עצבי. כאמור, למידע נוסף – המשיכי לקרוא.
בכל מקרה, המלצתי היא להיות בקשר עם רופאך המטפל כדי לדעת האם תצטרכי להוסיף תוספי תזונה או ויטמינים לתזונתך במהלך ההריון.
ויטמינים שעדיף לא לצרוך בהריון
ישנם ויטמינים ותוספי תזונה שעדיף להימנע מלקחת אותם במהלך ההיריון, אלא אם זה הומלץ לך במפורש על ידי רופא. הנה כמה דוגמאות:
1. ויטמין A בהריון: נטילת כמות גדולה מדי של ויטמין A עלולה לגרום לתופעת “טוקסיקוזה”, שיכולה להשפיע על ההיריון ועל התינוק. בנוסף, ויטמין A עלול לגרום למומים מולדים אצל העובר. ולכן אין ליטול ויטמין A בהריון.
2. בטה-קרוטון (ויטמין B6) בהריון במידות גבוהות: צריכת כמות גדולה מדי של ויטמין בטה-קרוטון עשויה לגרום לתופעת “נוואס” אצל העובר, הכוללת הפרעות בתחושות ובתפקוד העצבי. ולכן כדאי להיזהר עם נטילת ויטמין זה בהיריון.
3. עשבי תיבול או תוספי תזונה שלא נבדקו: יש להימנע מתוספי תזונה שלא עברו בדיקות אמיתיות לשימוש בהריון.
ובכל מקרה, אני ממליצה להיות בקשר עם הרופא שלך לפני שאת מחליטה לקחת כל סוג של תוסף תזונה במהלך ההריון.
חומצה פולית בהריון
חומצה פולית בהריון – למה זה חשוב?
חומצה פולית היא סוג של ויטמין B9 שחשוב לפיתוח העצמות ולתפקוד הנכון והתקין של מערכת העצבים המרכזית בעובר. נשים שצופות להיכנס להריון או שכבר הרות מקבלות המלצה מרופא הנשים שלהן לקחת חומצה פולית כבר לפני ההריון ובמהלכו. וזאת כדי להפחית את הסיכון לפיתוח בעיות נוירולוגיות ובעיות אחרות בתינוק. הסיבה העיקרית שממליצים לקחת חומצה פולית בתקופה המוקדמת של ההריון ואף לפני הכניסה להריון, היא כדי להפחית את הסיכון לפיתוח בעיות, כמו ספינה ביפידה – בעיה שעשויה להתרחש בשלבים מוקדמים בפיתוח העובר.
האם כדאי לקחת חומצה פולית בהריון גם אין מחסור בויטמינים?
כן, ברוב המקרים, נשים שנמצאות בהריון או שמנסות להיכנס להריון, מקבלות המלצה לקחת חומצה פולית, גם אם אין להן חוסר בוויטמינים. זה נעשה כחלק מההמלצות הרפואיות הסטנדרטיות עבור נשים בהריון וכאלה שנמצאות בשלבי נסיונות כניסה להריון.
עם זאת, ההמלצה לקחת לחומצה פולית בהיריון יכולות להשתנות ממקרה למקרה. ובכל מצב, כדאי להיות בקשר עם הרופא המטפל שלך לקבלת ההמלצה האישית והמותאמת למצבך.
האם כדאי לקחת חומצה פולית עוד לפני ההריון?
כן, המלצות רוב הרופאים הן להתחיל לקחת חומצה פולית כבר לפני ההריון. לנשים שמתכננות להיכנס להריון מומלץ להתחיל לקחת חומצה פולית עוד לפני ההריון כדאי שויטמין זה יספיק להשפיע עוד לפני ובזמן שמועד ההתחברות של העובר הוא עדיין בתהליך. מה שבדרך כלל נעשה בחודשים שלפני ההריון.
לכן, אם את מתכננת להיכנס להריון או אם את נמצאת בתקופה בה קיימת סבירות גבוהה להיכנס להריון, כדאי לך להיות בקשר עם הרופא שלך, ולבדוק איזו המלצה נכונה למצבך הספציפי.
עד כאן לפוסט זה על ויטמינים ותוספי תזונה בהריון – מקווה שעזרתי 🙂
הכי חשוב – זכרי שפוסט זה אינו מהווה המלצה לנקיטת פעולה רפואית. ובכל מקרה בו את רוצה ליטול ויטמינים או תוספי מזון בהיריון – כדאי לך להיוועץ עם הרופא שלך.
ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם במאמרים הבאים: