כאבי מחזור חזקים - למה זה קורה, ואיך להעביר כאבי מחזור?
סובלת מכאבי מחזור חזקים ובלתי נסבלים? רוצה לדעת למה יש כאבי מחזור, או איך להעביר כאבים חזקים במחזור? בכל מקרה, הגעת בדיוק למקום הנכון. בפוסט זה נלמד כל מה שחשוב לדעת על כאבים בזמן הווסת.
כאבי מחזור
כאבים אלו לרוב יהיו מורגשים בעיקר בבטן התחתונה או פשוט כאבים חזקים בבטן. עוצמת הכאבים יכולה להיות מתונה, בינונית או חזקה מאוד, והיא יכולה להיות קבועה במהלך המחזור, או להשתנות. התחושה היא לרוב של כאבים בבטן, כמו “מערבולת”, “לחץ” או “דקירות” של כאב. ולעיתים תהיה גם בחילה, חולשה או תחושת כאב או אי נוחות אחרת. כל אלו יכולים להופיע לפני הווסת, במהלך הווסת או אחרי הווסת.
מתי יופיעו כאבי הווסת?
כאבי הוסת נוצרים אחרי ביוץ. ומסיבה זו בדרך כלל הם לא יופיעו אצל ילדות או אצל נערות צעירות. פעמים רבות, הכאב יחל להופיע כשנה לפחות לאחר קבלת הוסת לראשונה. וברוב המקרים, כאבי הוסת יתחזקו ויהיו ניכרים ומשמעותיים יותר עם העלייה בגיל. כלומר, ככל שהאישה מתבגרת, היא בדרך כלל חווה כאבים חזקים יותר בתקופת המחזור, מאשר כאשר הייתה צעירה יותר. ואז בשלב מסוים זה לרוב מתמתן, והכאב העוצמתי נהיה פחות שכיח.
מה גורם לכאבי מחזור חזקים
למה יש כאבים בתקופת הווסת?
כאבים בבטן בתקופת המחזור הם למעשה תוצאה של התכווצויות הרחם כנגד צוואר רחם סגור, שנגרמות עקב הפרשת פרוסטגלנדינים מרירית הרחם. כאשר ככל שרירית הרחם עבה יותר, מופרש יותר פרוסטגלנדינים וכך מרגישים כאבים חזקים יותר. וככל שצוואר הרחם סגור יותר, ההתכווצויות חזקות וכואבות יותר. ולמעשה זו גם הסיבה שנשים שעוד לא ילדו סובלות יותר מכאבי מחזור מאשר נשים שעברו לידה.
בהקשר זה כדאי לציין גם שלפרוסטגלנדינים יש השפעות נוספות. ולכן, לעיתים, בנוסף לכאבים בתקופת הווסת, נשים יכולות להרגיש גם תחושת בחילה, סחרחורות, התעלפות, כאבי רגליים או כאבי ראש.
האם כאבים חזקים בזמן המחזור צריכים להדאיג אותך?
בדרך כלל, כאבים חזקים או עדינים בתקופת הווסת הם סימן שדווקא הכל בסדר, ושמערכת הרבייה תקינה, ולכן אינם צריכים להדאיג. מסיבה זו גם נשים עם מחזור סדיר יחוו לרוב כאבי מחזור חזקים לעיתים קרובות יותר, מאשר נשים עם מחזור לא סדיר.
בהקשר זה, כדאי לציין שלפעמים כאבי מחזור חזקים ועוצמתיים במיוחד עלולים לרמוז על תופעת אנדומטריוזיס. במקרים אלו כאבי הווסת הקיצוניים לרוב יחלו בגיל מאוחר יחסית, ויהיו תסמינים נוספים.
איך להקל על כאבי מחזור?
בימינו יש כל מיני דרכים להקל על כאבים בתקופת המחזור – שחלקן לא היו קיימות עד לפני כמה מאות שנים. וזהו בהחלט יתרון למי שרוצה לדעת איך להעביר כאבי מחזור. שכן כיום אנו כבר לא חייבות לסבול מכאבים נוראיים בזמן הווסת.
אז להלן 4 שיטות לטיפול בכאבי מחזור שיעזרו לך למנוע את תחושת הכאבים בזמן הווסת:
1. קודם כל, תנוחי. תעבדי פחות, קחי עלייך פחות מטלות בתקופת המחזור, ותאפשרי לעצמך לנוח ולהירגע.
2. נסי להתאמן ולעשות אימון קליל ופשוט במיוחד. כמו למשל שכיבה על מזרן בבית ועשיית תרגילי רגליים כמו הרמת רגליים. זה יכול לעזור לך להפחית מעט את הכאבים, תוך כדי אימון קליל שיעזור לך להרגיש גאה בעצמך.
3. קחי תרופות נגד כאבי מחזור – כמו אדקס, נורופן או אדוויל.
4. נטילת גלולות למניעת הריון יכולה לעזור בהקלה על כאבים חזקים במיוחד בתקופת המחזור.
עד כאן לפוסט זה על כאבי מחזור חזקים ועל איך להפחית כאבי מחזור 🙂
מקווה שעזרתי לך להבין איך להקל על כאבי מחזור, ואיך להעביר כאבי מחזור קיצוניים או חזקים מאוד.
ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם בפוסטים הבאים:
איך לשים טמפון.
איך לעכב מחזור.
שיטות לזירוז המחזור.
איך לעבור את המחזור בקלות.