סימני מתיחה בהריון - כל מה שחשוב לדעת
מחפשת מידע על סימני מתיחה במהלך ההריון? הגעת למקום הנכון.
בואי ללמוד כל מה שחשוב לדעת על סימני מתיחה בהריון – כמו מה זה, מה גורם לזה, האם סימני מתיחה נעלמים לאחר הלידה, ומה ניתן לעשות כדי לטפל בסימני מתיחה לאחר ההריון וכדי לטשטש אותם.
מהם סימני מתיחה?
סימני מתיחה נראים כסימנים לבנים, ורודים או אדומים על עורנו, אשר לרוב ייראו כמו המון פסים, קרעים או שקעים בעור. סימנים אלו הם למעשה קרעים בשכבת הביניים של העור, שנקראת שכבת הדרמיס, כאשר העור כולו נהיה דק יותר. והם יכולים להופיע כמעט בכל מקום על העור בגופנו, אך לרוב נראה אותם במיוחד בישבן, בירכיים, בחזה, ובבטן.
סימני המתיחה מופיעים ברוב המקרים עקב הורדת או העלאת משקל, במיוחד אם מדובר בשינוי קיצוני. ולכן, במהלך ההריון, בו הבטן שלנו גדלה עד כדי כך שהיא מאפשרת היווצרות חיים חדשים בתוכנו – לרוב מופיעים לא מעט סימני מתיחה באזור הבטן.
כל מה שחשוב לדעת על סימני מתיחה בהריון
מתי מתחילים להופיע סימני המתיחה?
סימני המתיחה יכולים להופיע כבר בשלבי ההריון הראשונים, כאשר הם עלולים להחמיר במהלך ההריון או בסופו, וכן במהלך הלידה ואף מעט אחריה. שימו לב שלא כל הנשים יחוו סימני מתיחה לפני או אחרי ההריון, כאשר, מנגד, חלק מהנשים עשויות לחוות את הסימנים באופן קיצוני ביותר. כלומר, המצב הוא אינדבידואלי עבור כל אחת ואחת.
מה משפיע על היווצרות סימנים אלו במהלך תקופת ההריון?
לרוב, הגורמים העיקריים שמשפיעים על מידת החומרה של סימני המתיחה שיווצרו הם גורמים גנטיים, המידה שבה האישה ההרה בכושר, השמנה, טיפול בסטרואידים וכו’. בכל מקרה, ברוב המקרים, סימני מתיחה בהריון הם כמעט בלתי נמנעים. וזאת בשל הגדילה המשמעותית של הבטן והמתיחה של העור באזור זה, אשר כמעט תמיד יובילו להופעתם ולהיווצרותם של סימני המתיחה. אבל, אין זה צריך לבאס אותנו. וזאת שכן כך מתאפשר לנו להביא חיים חדשים לעולם, וללדת את הילדים שלנו.
האם סימנים אלו נעלמים אחרי הלידה?
כמעט כל אישה רצתה או תרצה לדעת במהלך חייה, האם סימני מתיחה המופיעים במהלך ההריון, יעלמו לאחר הלידה. אז התשובה היא שאי אפשר לדעת אף פעם בוודאות. לעיתים, סימני המתיחה נעלמים לגמרי לאחר ההריון. לפעמים הם מחלימים, דוהים ונהיים בולטים פחות. ולפעמים, הם לא נעלמים בכלל. כלומר, אף פעם אי אפשר לדעת מראש האם הסימנים ייעלמו בעתיד, או שלא. ובמקום לפחד מכך שהסימנים יישארו, עדיף לקבל אותם, לאהוב אותם, ולהשלים איתם. הרי זהו כוחה של אישה. ותמיד אפשר לנקוט בשיטות נגד הופעת סימני המתיחה (אשר נציג אותן בהמשך), ולהשתמש בקרמים ייעודיים שאמורים למנוע את הופעת הסימנים המדוברים.
איך לטפל בסימני מתיחה בהריון?
רוצה לצמצם את סימני המתיחה שמופיעים במהלך תקופת ההריון?
הנה 10 טיפים שיעזרו לך להימנע מהופעתם של סימנים חדשים וכן מהחמרתם של אלו הקיימים:
1. שתי הרבה מים
שתי המון מים. זה לא רק בריא, אלא זה גם יעזור לעור שלך להיות פחות יבש ויפחית את הסיכוי להופעתם של סימני המתיחה על עורך. כדי לזכור לשתות מספיק מים, תדאגי שתמיד יהיה לידך בקבוק שתייה. ואת יכולה גם להוסיף תזכורות בפלאפון שיזכירו לך לשתות בכמות מספקת.
2. התקלחי במים פושרים או קרירים
אל תתקלחי במים חמים או רותחים מדי. וזאת שכן מים חמים מייבשים את העור, מגרים אותו ובכך הם מעודדים את הופעתם של סימני המתיחה וסימנים אחרים על עורך. במקום זאת, העדיפי להתקלח במים פושרים או קרירים, שמגבירים את זרימת הדם ותורמים למראה של עור חלק ויפה יותר.
3. השתמשי בסבון איכותי
השתמשי בסבון גוף איכותי, וכזה שאינו מייבש את העור. והעדיפי להשתמש בתחליבי גוף על בסיס שמן במהלך ההריון. הם יעזרו לך להוסיף לחות לעור ולהגמיש אותו, ובכך יפחיתו את הופעתם של הסימנים.
4. תכשירי טיפוח לבעלות עור רגיש
העדיפי להשתמש בתכשירי טיפוח היפואלרגניים המיועדים לבעלות עור רגיש. סביר להניח שתכשירים אלו פחות יגרו את עורך, ובכך הם יתרמו לתחושת עור חלקה יותר.
5. התנגבי בזהירות
התנגבי בעדינות ואל תשפשפי את עורך בחוזקה כאשר את מתנגבת לאחר המקלחת. זה עלול לשרוט את עורך, לפגוע במחסום העור, ולפגוע ביופיו של העור. ובכך זה עשוי להגביר את הסיכוי שיופיעו סימנים שונים על עורך.
6. השתמשי בקרמים נגד סימני מתיחה
השתמשי בקרמים ובשמנים שהם ייעודיים לטיפול ולמניעת הופעתם של סימני המתיחה במהלך תקופת ההריון. העדיפי קרמים המכילים ויטמין E, חומצה היאלורונית או קולגן. מרכיבים אלו תורמים רבות לגמישות העור, להתחדשות העור ולשמירה על מידת האלסטיות שלו. ולכן מומלץ לא רק להשתמש בקרמים לפנים עם חומצה היאלורונית ועם ויטמין E או קולגן, אלא גם בקרמי גוף או קרמי בטן המכילים מרכיבים אלו.
7. תאכלי טוב
חשוב מאוד שתשמרי על תזונה נכונה ובריאה במהלך ההריון. וזה חשוב לא רק לבריאות שלך ושל תינוקך, אלא גם כדי שעורך יהיה חזק וגמיש יותר. תזונה נכונה בהריון אמורה לכלול את כל אבות המזון תוך גיוון באוכל שאת אוכלת. ותוך הימנעות ממאכלים שאסורים בהריון, כמו סושי, דגים או בשר לא מבושל, סלטים מוכנים וכו’.
8. תרופות סבתא נגד סימני מתיחה
נסי תרופות סבתא לטיפול בסימני המתיחה. כמו מריחת קרם אלוורה, שמן קוקוס או שמן זית על העור באזור הבטן. הרי גם אם זה לא יעזור, זה בטח לא יזיק. אז למה לא לפחות לנסות? אין לך מה להפסיד. מקסימום, זכית בזמן איכות עם עצמך וביום ספא ביתי מפנק.
9. עשי ספורט
תשמרי על כושר לפחות במהלך חלק מההריון, כדי למנוע עלייה קיצונית במשקל. את לא צריכה להתאמן כשקשה לך. אבל כן כדאי לנצל את שלושת החודשים הראשונים, בהם הבטן עוד לא כבדה מדי, כדי לעשות קצת אימונים במהלך ההריון. בנוסף, את יכולה לחזור להתאמן כ-6 עד 8 שבועות אחרי הלידה. והכנו עבורך גם מאמר מושלם עם כל המדריכים לחיטוב הגוף לאחר הלידה – בהם תלמדי איך אפשר לחטב את הבטן אחרי לידה, ובכך לצמצם את הופעתם של סימני מתיחה.
10. נסי את קרם הבטן של מייליס
נסי להשתמש בשמן או בקרמים של חברת מייליס להעלמת סימני המתיחה. יש להם קרמים לחיטוב הישבן והחזה, קרם להעלמת סימני מתיחה מהבטן, ושמן לטיפול בסימני מתיחה – שייתכן שיוכלו לעזור לך.