מתכון לפירה – פירה מנצח במינימום מאמץ
מחפשים מתכון לפירה טעים במינימום עבודה? הגעתם למקום הנכון.
מי לא אוהב פירה… אני רק שומעת את המילה פירה, וכבר בא לי להכין לי מנה של פירה טוב. זה מזכיר לנו את הבית, את הקציצות או השניצל שמשתלבים מצוין, ואת הארוחות הכי טעימות ואת הרגעים הכי נעימים. ולכן ודאי מצאתם את עצמכם לא פעם מחפשים מתכון לפירה טעים. אם ככה, כדאי שנלמד איך להכין פירה מנצח, ורצוי תוך מינימום מאמץ.
מתכון לפירה
מצרכים ל-6 עד 8 מנות (צלחות):
10 תפוחי אדמה בינוניים
אופציונאלי: בטטה בינונית אחת, או שתיים (לפירה עם גוון כתום וצבעוני יותר ולטעם מעט מתוק וייחודי יותר).
מלח – כפית שטוחה או לפי העין.
לפירה חלבי:
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות או 3/4 כוס חלב. (או חצי מהכמות של כל אחד מהם).
אופציונאלי: כ- 3/4 כוס שמנת מתוקה (או קרם קוקוס). אם מוסיפים זאת, אז אפשר לוותר על החמאה או החלב.
לפירה פרווה:
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה, או חצי כוס מים (מהבישול של התפוחי אדמה).
כף גדושה של שמן רגיל לבישול.
איך להכין פירה – אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם היטב.
2. חותכים את תפוחי האדמה הקלופים והשטופים לקוביות (תפוח אדמה בינוני לכ-4 קוביות).
3. שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים חמים שאורגן מראש.
4. משאירים את תפוחי האדמה להתבשל למשך כ-40 דקות עד שעה על אש בינונית-חזקה, עם מכסה סגור למחצה.
5. לאחר כמעט שעה, בודקים את תפוחי האדמה עם מזלג או עם סכין. אם הם רכים עד כדי כך שהמזלג או הסכין ננעצים בהם ללא בעיות וללא מאמץ, אז הם מוכנים. ואם לא, אז כדאי להשאיר אותם על האש ולבדוק אותם שוב כל 10 דקות או רבע שעה, עד שיהיו מוכנים.
6. כשתפוחי האדמה רכים ומוכנים, מכבים את האש, ושופכים את המים מהסיר. ורצוי גם לסנן את תפוחי האדמה ורק אז להכניס לסיר יבש.
7. מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה קוביות חמאה\מרגרינה, ו\או חלב. ואז מערבבים ומועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת מרקם אחיד.
8. ממליחים, מערבבים ומגישים. אפשר להגיש לצד תוספת כמו נקניקיות, שניצל, חזה עוף וכו’.
טיפים להכנת פירה
פירה – עם חלב או עם חמאה?
נסו להכין את הפירה גם עם חמאה ובפעם אחרת עם חלב, ותנסו גם לשלב בין השניים. כך תוכלו להגיע למתכון שממנו יוצא הפירה שהכי טעים לכם. אפשר גם לנסות לשלב כף שמן קנולה, או להשתמש רק במרגרינה בטעם חמאה אם רוצים פירה פרווה.
פירה עם בצל
הבצל הוא אמנם לא חלק מהפירה, אבל לדעתי הוא בהחלט חלק בלתי נפרד ממנו. אין משהו יותר טעים מפירה עם בצל קצוץ מטוגן מעליו. ואם יש לכם כוח להשקיע – תכינו טבעות בצל קריספיות ביתיות. כל מה שצריך לעשות זה לחתוך בצל לטבעות, להטביע אותן בקמח ואז בבלילת ביצה ואז בפירורי לחם – והנה קיבלתם מנה שלא תבייש אף מסעדת יוקרה. ולא תאמינו באיזו רמה זה ישדרג את הפירה ואת הארוחה שלכם!
עד כאן לפוסט זה על מתכון לפירה מושלם 🙂
ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם במאמרים הבאים:
מתכונים לארוחת בוקר מהירה
מתכון לסלמון בסיר בסגנון מרוקאי
מתכון ללביבות תפוחי אדמה