מתכון ללביבות תפוחי אדמה מטוגנות
מחפשים מתכון ללביבות תפוחי אדמה מטוגנות בשמן חצי עמוק? הגעתם בדיוק למקום הנכון.
אז עכשיו כשחנוכה מתקרב, רבים מחפשים מתכון ללביבות תפוחי אדמה מטוגנות וטעימות. לביבות אלו הן הלביבות הכי טעימות שיש, והן מושלמות ומתאימות לכל זמן ולכל אירוע, ובמיוחד לחנוכה. אפשר להנות מלביבות תפוחי אדמה לארוחת בוקר, צהריים או ערב, וזו יכולה להיות תוספת לארוחה או אפילו ארוחה בפני עצמה. ואין מה לדבר על כך שזה מאכל חובה לכל חג חנוכה. ומכיוון שכולם מתים על לביבות תפו”א – גם הילדים וגם המבוגרים – אז זה מאכל מושלם גם לכל מהלך השנה. אם ככה, חשוב שתכירו ותנסו מתכון לביבות תפוחי אדמה מטוגנות, שלדעתי ולדעת רבים אחרים הן הכי טעימות בעולם.
אז מה חשוב לדעת על המתכון הבא, אם אתם רוצים לדעת איך להכין לביבות תפוחי אדמה מטוגנות בשמן?
קודם כל, מהלך ההכנה עצמו לוקח כרבע שעה לכמות קטנה (15-20 לביבות קטנות), או כחצי שעה להכנת הכמות במתכון זה (שהיא 30-40 לביבות קטנות- בינוניות). כך שזה בהחלט זמן הכנה סביר כי אפשר בעצם להכין “מיני ארוחה” ל-2 אנשים ברבע שעה, או ל-4 אנשים בחצי שעה. בנוסף, זמן ההכנה עצמו הוא מהיר יחסית. אם כי זה יכול להיות מעט מבאס שצריך להשגיח על מהלך הטיגון, ולהפוך את הלביבות מדי 4-5 דקות. אבל, לדעתי זה בהחלט שווה את זה. המתכון עצמו קליל במיוחד ומתאים לכל אחד. והלביבות יוצאות כל כך טעימות שאפשר לאכול מהן המון בלי הפסקה, כאשר כל לביבה ממש מפנקת את הנשמה.
מתכון לביבות תפוחי אדמה מטוגנות בשמן
מצרכים ל-30 עד 40 לביבות קטנות-בינוניות:
6-7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים.
3 בצלים לבנים בינוניים.
3 ביצים.
1-2 בטטה גדולה (אם רוצים. הבטטה מעניקה ללביבות צבע יפה וטעם מיוחד).
1-3 גזר בינוני (לא חובה. הגזר בעיקר ממתיק את הלביבות).
2 כפיות מלח שטוחות.
כפית שטוחה של פלפל שחור טחון.
כמעט חצי כוס קמח.
בנוסף אפשר להוסיף תבלינים נוספים שאוהבים. כמו מעט פפריקה מתוקה, שמיר, פטרוזיליה וכו’.
בנוסף יש להכין מראש קערית גדולה, סכין, מזלג, מגרדת, ומחבת עגולה גדולה ככל האפשר.
איך להכין לביבות תפוחי אדמה – אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל דק דק. אפשר עם סכין או עם מגרדת. ואז סוחטים מהבצל את הנוזלים (עם הידיים), ומעבירים לקערה גדולה נקייה ויבשה.
2. קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים אותם, ואז מגרדים אותם בפומפייה בחלק הגס שלה. לאחר מכן סוחטים את רצועות תפוחי האדמה המגורדות עם הידיים, כדי להוציא מהם את הנוזלים. ומעבירים לקערה הגדולה עם הבצל.
3. אם אתם רוצים להוסיף בטטה ו/או גזר, זה השלב לקלוף, לשטוף ולגרד אותם גס במגרדת (ואז להוסיף לקערה עם הבצל ותפוחי האדמה המגורדים). לא בטוחים אם תאהבו לביבות תפוחי אדמה עם בטטה או גזר? פשוט תתנסו כל פעם במתכון מעט שונה. כלומר, עם פחות או יותר גזר או בטטה. כולל שילוב של השניים או כל אחד בנפרד. ואז תדעו מה הכי טעים לכם ומה אתם הכי אוהבים.
4. לאחר מכן יש להוסיף את שאר המצרכים – כמו הקמח, הביצים והתבלינים. ואז צריך לערבב היטב את הכל ביחד, עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר לעשות זאת בעזרת מזלג, עם הידיים או עם כלי אחר).
5. מחממים שכבת שמן לפי ההעדפה שלכם במחבת על אש בינונית. ההמלצה היא שגובה השמן יגיע לחצי מגובה הלביבות.
איך לטגן לביבות תפוחי אדמה בשמן חצי עמוק:
6. יוצרים מהתערובת “קציצות” וסוחטים שוב את הנוזלים. בכל פעם ניתן לטגן בדרך כלל בין 4-7 לביבות, תלוי בגודלן ובגודל המחבת. יש לטגן את הלביבות כ-5 דקות בכל צד. וחשוב שתשמרו על מידת החום והלהבה הרצויה, כך שתוכלו להגביר או להנמיך את מידת הטיגון בהתאם לצורך בכל פעם. שימו לב שאם השמן יהיה חם מדי אז הלביבות יהיו חומות ולא זהובות, והן יישרפו בקלות רבה.
7. בכל פעם שהלביבות טוגנו משני צדדים וקיבלו גוון זהוב, אפשר להוציא אותן ולהמשיך לסבב הטיגון הבא. שימו לב שהשמן לרוב מתחמם במהלך הזמן, ואז זמן הטיגון נהיה מהיר יותר. את הלביבות רצוי להניח על צלחת עם נייר סופג או על משטח סינון שמן ייעודי. בנוסף, כדאי לנגב את שאריות השמן בחלק העליון של הלביבות, על ידי טפיחות עדינות עם נייר סופג.
רצוי להגיש ולאכול מיד. כי אין דבר יותר טעים בעולם מאשר לביבות תפוחי אדמה חמות ופריכות שהרגע טוגנו בשמן חצי עמוק.
אפשר להגיש לצד שמנת חמוצה או גבינה לבנה, בתוספת מעט פטרוזיליה או עירית קצוצה.
נשארו שאריות? אחסנו בקופסא או בצלחת מכוסה במקרר.
וכשתרצו לאכול מהן בימים שלאחר מכן (כ-5 ימים), תוכלו לחמם בתנור כמה דקות מכל צד.
עד כאן לפוסט זה על מתכון ללביבות תפוחי אדמה 🙂
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם במאמרים הבאים:
מתכון לתפוחי אדמה בתנור
איך להכין שקשוקה
מתכון לפירה מנצח במינימום מאמץ
איך מכינים לביבות ירקות
מתכון לסלמון בסיר ברוטב מרוקאי
איך להכין פסטה ברוטב עגבניות
מתכונים לארוחת בוקר
איך להכין עוף שלם בתנור