מתכון לסלמון בסיר ברוטב מרוקאי (חריף או רגיל)
מחפשת מתכון לסלמון בסיר בסגנון מרוקאי? הגעת למקום הנכון.
אני חייבת לציין שדגי סלמון הם הדגים האהובים עליי, וזה גם אחד מהמאכלים המועדפים עליי באופן כללי. ומבין כל הדרכים האפשריות להכנת סלמון, אני הכי אוהבת דגי סלמון בסיר בסגנון מרוקאי. אין מאכל שמכניס אווירה חמימה ונעימה יותר הביתה, ואין מאכל יותר טעים מזה – גם לילדים וגם למבוגרים. הדג אמנם מעט יקר ביחס לדגים זולים אחרים, אבל אם קונים דג שלם בסופר, אז אפשר להשיג אותו במחיר לא רע ואפילו מאוד משתלם. וחשוב לציין שהדג גם מתאים במיוחד לארוחות חגיגיות, כמו ארוחת שישי או ארוחת חג. ולכן, חשוב שיהיה באתר מתכון לסלמון בסיר בסגנון מרוקאי.
לדעתי זה מתכון לדגי סלמון שיוצא הכי טעים, לא מסובך בכלל, וברמת קושי של “כל אחד יכול”. בנוסף, זמן ההכנה מהיר יחסית (כ-20 דקות עבודה ועוד כשעה בישול), והדגים יוצאים טעים טעים טעים – גם עבור הילדים וגם עבור המבוגרים. אז… שנתחיל ונעבור למתכון לדגי סלמון שיפיל אתכם ואת האורחים מהכיסא?
מתכון לסלמון
מצרכים:
סיר גדול (רחב) ונמוך, בעל מכסה מתאים
קעריות לאחסון זמני של המצרכים
6-8 חתיכות סלמון בינוניות, שהשרתם מראש בלימון (כשעה).
שימו לב שלא כדאי לוותר על ההשרייה בלימון, כי היא עוזרת “להיפטר” מהריח והטעם הלא רצויים של ה”ים”.
5 עגבניות גדולות.
6 שיני שום בינוניות.
2 בצלים לבנים גדולים.
רסק עגבניות אחד או שניים – לפי הטעם שאוהבים.
1 גזר בינוני קלוף (לא חובה).
10 עגבניות שרי – אם יש (לא חובה).
1/2 כוס שמן.
3/4 כוס מים חמים.
אופציונאלי – אם מעוניינים במנה חריפה:
2-3 פלפלים ירוקים חריפים.
כפית סחוג אדום.
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית בשמן.
מלח, פלפל.
כוסברה קצוצה – כמות לפי הטעם.
חצי כפית שטוחה של שמיר קצוץ.
חצי כפית שטוחה של פטרוזיליה.
אפשר גם להוסיף תבלינים ירוקים או תבלינים אחרים שאוהבים (כמו כמון).
איך להכין סלמון בסיר בסגנון מרוקאי – אופן ההכנה:
אז איך מכינים דגי סלמון בסיר בסגנון מרוקאי? עקבו אחר השלבים הבאים:
1. קוצצים את הבצל ואת השום ושומרים אותם בקערה בצד. ואז מגרדים (עם מגרדת) את העגבניות לרסק (רצוי להוציא קודם את הגרעינים), ושומרים בקערית נפרדת.
2. חותכים גזר אחד לקוביות קטנות או לפרוסות, אם רוצים (לא חובה). וקוצצים לעיגולים (פרוסות) די דקות, אך לא דקות מדי, של פלפלים ירוקים חריפים – אם רוצים מנה חריפה.
3. מחממים קצת שמן על סיר גדול ונמוך, כך שתחתית הסיר מכוסה כולה בשכבת שמן דקה יחסית. בדרך כלל חימום של 2 דקות על אש בינונית יספיק. ואז מטגנים את הבצל והשום על אש בינונית למשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
4. לאחר מכן, אפשר להוסיף את קוביות הגזר הקצוצות ולטגן למשך 2 דקות נוספות על אש בינונית-קטנה. בזמן זה אפשר לחתוך את עגבניות השרי, אם יש לכם בבית עגבניות שרי ואתם רוצים להוסיף אותן. אפשר לחתוך אותן לקוביות או לחצאים.
5. כשהבצל והשום (והגזר – אם שמתם) משחימים, מוסיפים את תוכן העגבניות המרוסקות (ועגבניות השרי, אם חתכם), ומערבבים.
6. מוסיפים רסק עגבניות אחד, חצי כוס שמן וכמעט כוס שלמה של מים חמים (כוס בגודל הכוסות החד פעמיות). ומוסיפים את הפלפלים החריפים (אם רוצים), ומערבבים. למי שרוצה אפשר להשאיר גם פלפל ירוק חריף שלם אחד בתוך הסיר, לרוטב חריף יותר. ואז מוסיפים תבלינים כמו מלח, פלפל, פפריקה, שמיר, פטרוזיליה וכו’, ומערבבים שוב.
הליך הבישול של דגי סלמון ברוטב מרוקאי:
7. מוסיפים את הדגים לסיר, כך שלא יהיו חתיכות דג הנמצאות אחת על השנייה. לשם כך רצוי לבחור מראש בסיר נמוך ורחב. במידה והדגים לא מכוסים ברוטב, אפשר להוסיף עוד שליש כוס שמן ועוד כוס מים חמים. ואז מבשלים על אש בינונית במשך כחצי שעה, עם מכסה חצי פתוח.
8. לאחר כחצי שעה, אפשר להפוך את הדגים צד, על מנת שייתבשלו היטב מכל הכיוונים. (זה חשוב יותר אם הרוטב לא מכסה את הדגים לגמרי. במידה וכן, זה פחות משמעותי). ואז מבשלים על אש בינונית למשך עוד כחצי שעה.
9. לאחר מכן טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך. ואם הדגים מרגישים מוכנים וטעימים, אז מכבים את האש ומגישים. ואם לא, אז פשוט משאירים להתבשל ובודקים שוב כל עשר דקות או חצי שעה.
רצוי להגיש לצד חלה טרייה, פירה, אורז, סלט או כל תוספת אחרת שאוהבים ביחד עם הדג.
עד כאן לפוסט זה על מתכון לסלמון מרוקאי בסיר 🙂
ואם אתם כבר כאן, אולי תתעניינו גם בפוסטים הבאים:
מתכון ללביבות ירקות
איך מכינים שקשוקה
מתכון לתפוחי אדמה בתנור
מתכון לעוף שלם בתנור
איך להכין פסטה ברוטב עגבניות
מתכון ללביבות תפוחי אדמה
מתכון לפירה
מתכונים לארוחת בוקר