טיפים לתקופת ההריון
בואי ללמוד איך לעבור את תקופת ההריון בקלות (ובהנאה) רבה יותר.
אז אין ספק שרובנו חולמות להיות אימהות, לפחות בשלב כלשהו של החיים. אבל, כשאנחנו נכנסות להריון, אנחנו מבינות עד כמה זה יכול להיות לא פשוט. ועד כמה בעצם זה יכול להיות מתיש וקשה לפעמים. אבל, ההריון היא תקופה רגישה, חשובה וקסומה במיוחד. ולכן, חשוב לי שיהיה בבלוג מאמר עם טיפים לתקופת ההריון, שיעזור לך ללמוד איך לעבור את ההריון יותר בקלות ובכיף. אז… שנתחיל?
טיפים לתקופת ההריון
1. תחשבי מחשבות חיוביות.
קודם כל, תהיי אופטימית. אל תתרגשי מכל סיפור לידה מלחיץ שחברה מספרת לך. אל תחפשי מידע מלחיץ בכוח באינטרנט. להפך. נסי להיות רגועה ואופטימית ככל האפשר, ותחשבי מחשבות חיוביות. זה יעזור לך להיות רגועה יותר – וזה חשוב מאוד בתקופת ההריון. וזאת שכן לחץ בהריון יכול להוות גורם לסיבוכים שונים ולא נעימים – בהריון, בלידה או לאחר הלידה.
2. תקיפי את עצמך באנשים שעושים לך טוב.
נסי להימנע מלהיפגש עם אנשים שמרגיזים אותך, או שפוגעים בך – בכל היבט שהוא. בין אם מדובר בבן זוג פוגעני, בידיד תלותי, בחבר לעבודה שמרגיז אותך או בחברה שנוהגת לפגוע בך או לעצבן אותך. במקום זאת, הקיפי את עצמך באנשים שעושים לך טוב. כלומר, אנשים שמכבדים אותך ושדואגים לך (זאת אומרת, שאת חשובה להם). ורצוי שיהיו גם כאלה שמשמחים אותך ושהם חשובים לך. כמו בן הזוג שלך, ואולי ההורים ו\או האחים שלך, או בני משפחה אחרים, או חברות טובות. זה יעזור לך לקבל עזרה ולנוח יותר, וזה יטעין אותך בכוחות חיוביים.
3. תנוחי, ואל תעמיסי על עצמך.
בנוסף, חשוב שתקפידי לנוח מספיק, ושלא תעמיסי על עצמך יותר מדי. בין אם מדובר בסידורים ומשימות, בעבודה, בלימודים או במפגשים חברתיים. הרשי לעצמך לקחת זמן לעצמך (ולבן הזוג שלך), כדי שתוכלי להנות מהפנאי ומהזמן שלך. אם צריך – תתפטרי מהעבודה (או שתקחי על עצמך פחות התחייבויות), תדחי את הלימודים בסמסטר, תפסיקי עם אימוני הכושר, תשמרי על קשר עם החברות בטלפון, או שתפגשי איתן לעיתים רחוקות יותר. העיקר, שתרגישי שלווה, רגועה, ושלמה עם עצמך. אין ספק שזה עדיף על כאבי גב בהריון – שיכולים להיווצר מעבודה רבה מדי, או מאימונים לא נכונים בהריון.
4. תקבלי מידע ותקראי על הריון ולידה.
אחד מהדברים הכי חשובים – זה שתקבלי מידע רלוונטי על כל מה שאת חווה ועתידה לחוות. הריון הוא משהו שכדאי לקרוא עליו לא מעט, כדי לקבל כמה שיותר מידע חשוב. אפשר גם לראות הרצאות ביוטיוב או בטלוויזיה, ורצוי גם ללכת לסדנאות – להן אקדיש סעיף נפרד. וזאת על מנת שתביני מה הגוף שלך עובר, וכדי שתדעי כיצד להתמודד טוב יותר עם כל מה שיבוא בהמשך.
5. לכי לסדנאות הריון ולידה עם בן הזוג.
להגיע להורות לא מוכנים זה לא משהו סופר כייפי. ולכן, רצוי ללכת לסדנאות הריון ולידה, ביחד עם בן הזוג. וזאת כדי שתוכלו להבין וללמוד טוב יותר מה אתם עתידים לחוות יחד. בסדנאות אלו מלמדים כל מה שחשוב לדעת בנושא, והסדנאות מועברות על ידי מרצים ומרצות מוסמכים. הטיפים בסדנאות אלו יוכלו לעזור לך לעבור את הלידה בקלות רבה יותר, וכן להתמודד עם ההריון, הלידה וההורות בצורה מוצלחת יותר.
6. תתכונני נפשית לכל מה שזה כולל.
תתכונני למה שאת עומדת לעבור. הריון ולידה זה אמנם משהו שנשים רבות מאוד עוברות במהלך חייהן, לעיתים מספר פעמים לא קטן. אבל, זה עדיין משהו שכדאי להתכונן אליו. וזאת שכן בכל פעם מחדש זה יכול להיות מאתגר, חדש ולא פשוט. ולכן, רצוי להתכונן לזה נפשית ופיזית – וכן, גם אם זו הלידה הרביעית שלך. וזאת על מנת להימנע ממצבים של היווצרות תסכול ודיכאון אחרי לידה.
7. קבלי את סימני המתיחה, ומרחי קרמים למניעתם.
במהלך ההריון הבטן גדלה, וכך נוצרים סימני מתיחה בהריון. סימני המתיחה יכולים להופיע בהריון או אחרי הלידה, ולרוב הם נשארים למשך זמן רב (ואף לכל החיים). אמנם בדרך כלל סימני מתיחה אלו “מחלימים”, מיטשטשים ו”דוהים” מעט באופן טבעי, וכך משתלבים יחסית עם מראה העור. אבל, בכל זאת, אם תשתמשי בקרמים ובשמנים למניעת סימני מתיחה בהריון, סביר להניח שתוכלי לשפר את מצב הסימנים משמעותית, ואף למנוע חלק מהם. קרם מומלץ כזה לדוגמא הוא קרם בטן למניעת סימני מתיחה בהריון של מאליס. (וכך גם את יכולה למצוא את מסכת הישבן למניעת צלוליטיס ואת הקרם למיצוק החזה של מאליס, בתור תכשירים יעילים – במיוחד בהריון).
8. תשמרי על היגיינה, ועל תזונה נכונה ומאוזנת.
עוד טיפ חשוב לתקופת ההיריון הוא כמובן לשמור על היגיינה ועל תזונה נכונה בהריון. קודם כל, מבחינת ההיגיינה – חשוב לשטוף היטב מזון כמו פירות, לפני שאוכלים. וחשוב להקפיד על היגיינית הידיים והגוף – במיוחד לפני האכילה. בנוסף, חשוב לדעת מה אסור לאכול בהריון. למשל, בתקופת ההיריון אסור לאכול דגים נאים או בשר חי. וכך גם רצוי מאוד להיזהר או להימנע ממוצרי חלב וגבינות. למידע נוסף בנושא – היכנסי ללינק שצירפתי לפני 2 משפטים.
9. תלמדי איך להניק ולשאוב.
אם את מתכננת להניק – אפילו אם רק תקופה קצרה כמו בחודש הראשון – כדאי שתלמדי מראש למה את נכנסת. ואגב, גם אם את לא מתכוונת להניק, כדאי שתקראי על החשיבות של חלב אם להתפתחות התינוק, לפני שאת מחליטה לא להניק בכלל בוודאות. בכל מקרה, כדאי להבין מה כוללת פעולת ההנקה, ומומלץ שתלמדי אילו קשיים עלולים להתעורר ואיך מתמודדים איתם.
10. תשמיעי מוזיקה לבייבי שלך.
מחקרים מוכיחים כי עוברים בבטן יכולים לשמוע צלילי מוזיקה, ומגיבים אליהם. ומדובר אפילו במשהו מומלץ מאוד להתפתחות התינוק – כל עוד עושים זאת בצורה נכונה כמובן. הדרך הנכונה לעשות זאת היא בהדרגה, ועל ידי השמעת שירים עדינים ושקטים יחסית, שמתאימים לעוברים ולתינוקות. בנוסף, מדובר בזמן מעולה עבורך כדי להרגע, וכדי להתחיל להתחבר יותר לבייבי שלך.
11. תשתפי את בן הזוג שלך.
קשה לך לסחוב את הבטן, ואין לך כוח לקום אפילו למטבח? את מלאת הורומונים, וכל דבר גורם לך לריגוש יתר? תשתפי את בן הזוג שלך. הוא לא קורא מחשבות. וחשוב שהוא ידע מה את עוברת, על מנת שיבין איך הוא יכול לעזור לך. כך שאם לא תשתפי אותו, הוא לא ידע איך את מרגישה, ולא יוכל לעזור. ולכן, זה כל כך חשוב לשתף את בן הזוג.
12. תשתפי את שאר הילדים בהריון.
אם מדובר בהריון שני ומעלה – סימן שאולי יש עוד ילדים בתמונה. ואם כך, חשוב מאוד לשתף את הילדים בהריון ובשינוי שעתיד לקרות במשפחה. כדאי לשתף את הילדים בנוגע להריון והלידה הקרובה, ובנוגע לעובדה שעומד להיות להם אח או אחות קטנה. ורצוי לעשות זאת בצורה עדינה ומרגיעה, ובהתאם לגיל הילד כמובן. וזאת על מנת שהילד יבין שעומד להיות לו אח\אחות, וכדי שיקבל זאת טוב ככל האפשר.
עד כאן לפוסט זה על טיפים לתקופת ההריון 🙂
ואם את כבר כאן, אולי תתענייני גם במאמרים הבאים:
חנויות בגדי הריון מומלצות.
נשירת שיער בהריון.
זירוז לידה טבעי.
עישון במהלך ההריון.