מדריך בסיסי לשימוש בוורדפרס
כל מה שרצית לדעת על פתיחת אתר באמצעות וורדפרס ועל ניהול ועיצוב אתר וורדפרס בסיסי בפוסט הבא.
רוצה לדעת איך לפתוח אתר וורדפרס או איך להשתמש בוורדפרס? הגעת למקום הנכון. אז בפוסט על מה צריך כדי לפתוח אתר אינטרנט – הבנו שאנחנו חייבות שתהיה לנו פלטפורמה לניהול התוכן באתר שלנו. ואילו בפוסט על היתרונות של וורדפרס – הבנו למה כדאי לנו לבחור בבניית אתר על וורדפרס. ולכן כעת, בפוסט זה, נלמד איך להשתמש בוודפרס באמצעות מדריך בניית אתר בוורדפרס ובאמצעות מדריך בסיסי לשימוש בוורדפרס. המדריך ילמד אותך איך לפתוח אתר בסיסי בוורדפרס – כמו אתר תדמית. נלמד איך להזין תכנים לאתר וורדפרס, וכמובן – איך להתנהל ולהשתמש בלוח הבקרה של וורדפרס. אז, שנתחיל?
מחפשת מדריך בסיסי לשימוש בוורדפרס? המשיכי לקרוא.
פתיחת אתר באמצעות וורדפרס
אז איך פותחים אתר וורדפרס?
כפי שלמדנו כבר בפוסט על מה צריך בשביל לפתוח בלוג – קודם כל את צריכה שיהיה לך דומיין ואחסון. (נכון שאת יכולה גם להשתמש בתתי-דומיינים מטעם וורדפרס. אבל אם את רוצה שתהיה לך שליטה ובעלות מלאה על האתר שלך – את חייבת לרכוש דומיין ואחסון).
העברת DNS – אחרי שקנית דומיין ורכשת חבילת אחסון, את צריכה לקשר ביניהם. הקישור הזה נעשה באמצעות העברת DNS. למעשה, את צריכה להעתיק את כתובת השרת שלך (שאת מקבלת מחברת האחסון) למקום המתאים בהגדרות החשבון שלך באתר ממנו קנית את הדומיין שלך. אם אינך יודעת כיצד לעשות זאת, לפעמים חברת האחסון יכולה לעשות זאת עבורך ללא תשלום נוסף. לשם כך, תיצטרכי לתת להם את פרטי ההתחברות שלך לאתר ממנו קנית את הדומיין. וזאת כדי שהם יוכלו להיכנס לחשבון שלך ולעשות זאת בעצמם. אבל בכל מקרה, מדובר בתהליך פשוט למדי שלוקח כמה שניות לבצע אותו. (בסה”כ לקחת כתובת ולהעתיק אותה למקום המתאים). שימי לב שתהליך העברת DNS לוקח לרוב בין 24 ל-48 שעות.
הורדת והתקנת וורדפרס
אחרי שביצעת את השלבים הקודמים – את מוכנה לתהליך הורדת וורדפרס והתקנתו על האתר שלך.
ברוב חברות אחסון האתרים תמצאי מערכת ניהול דרכה אפשר להוריד וורדפרס בקליק. בתהליך ההתקנה תתבקשי למלא את שם האתר, ואת תיאור האתר. ותוכלי לבחור את תחילת האימייל עם כתובת האתר ולבחור תבנית לעיצוב האתר (לא חובה).
אחרי שההורדה וההתקנה של וורדפרס הסתיימה (לוקח כמה שניות עד דקות) – את יכולה להתחיל לעצב את אתר הוורדפרס שלך, להזין אליו תכנים ולהעלות אליו תמונות, וכמובן – לקדם אותו בגוגל.
לא בטוחה מה לעשות אחרי שקנית דומיין ואחסון, העברת DNS והתקנת את הוורדפרס? בדיוק לשם כך הכנו לך מדריך וורדפרס בסיסי. המשיכי לקרוא ותלמדי מה כדאי לעשות ולהגדיר בעת בניית אתר וורדפרס, ואיך כדאי לעצב אתר בוורדפרס.
מדריך בסיסי לשימוש בוורדפרס
אז אם את רוצה לבנות אתר בוורדפרס – את כמובן חייבת להכיר את מערכת הניהול ואת לוח הבקרה של וורדפרס. ולכן זה מה שנעשה כעת.
התמצאות בלוח הבקרה של וורדפרס
כך נראה לוח הבקרה הראשי של פלטפורמת וורדפרס:
כפי שאת יכולה לראות, דרך לשונית ‘לוח הבקרה’ >> ‘ראשי’ יש לך קיצורים לדברים כמו: עריכת העמוד הראשי, הוספת עמודים נוספים, ניהול וידג’טים ותפריטים ועוד. מתחת לזה תוכלי לקבל מבט כללי על האתר ועל פעילויות שנעשות בו – כמו תגובות.
ודרך הלשונית ‘לוח הבקרה’ >> ‘שדרוגים’ – תקבלי הצעות לעדכוני מערכת ולעדכוני תוספים שהתקנת.
לשונית פוסטים במערכת הניהול של וורדפרס
כעת נעבור על הלשונית שנקראת ‘פוסטים’. בלשונית זו תוכלי לראות את: כל הפוסטים, הקטגוריות והתגיות שלך. וכמובן – תוכלי ליצור פוסט חדש באתר. את יכולה ליצור פוסטים חדשים או דרך הלחיצה על תת הלשונית ‘פוסט חדש’ או באמצעות הכפתור ‘פוסט חדש’ שנמצא בראש המסך של תת הלשונים ‘כל הפוסטים’. וכך זה נראה כאשר רוצים ליצור פוסט חדש בוורדפרס (אם יש לך גם את התוסף YOAST SEO. שמנתח את הפוסט מבחינת קידום אורגני. ומסייע בהגדרות הטכניות של אפוטימיזציית עמודי האתר):
כפי שאת יכולה לראות ההגדרות והאפשרויות בעת יצירת פוסט חדש בוורדפרס הן מגוונות ורבות למדי.
את צריכה להגדיר כותרת. לשייך את הפוסט לקטגוריות. לבחור לו תמונה ולנסח לו תקציר (מוצג בחלק מהתבניות). ולבחור את מאפייני הפוסט – מבחינת תבנית העמוד. לרוב יופיעו לך 4 האפשרויות הבסיסיות הבאות: תבנית ברירת מחדל, אלמנטור קאנבס, אלמנטור רוחב מלא ותבנית עיצוב.
תבנית ברירת מחדל כשמה כן היא – ברירת המחדל של וורדפרס להצגת פוסטים.
תבנית אלמנטור קאנבס מאפשרת לנו להציג את העמוד על ידי עיצובו באלמנטור. כך שהעמוד יופיע מבלי ההדר והפוטר (החלק העליון והתחתון) של האתר. ואילו תבנית אלמנטור רוחב מלא תציג את ההאדר והפוטר, וגם את גוף הפוסט שערכתם באלמנטור.
ותבנית עיצוב כמו שהיא נשמעת – תגרום לפוסט להיראות, כפי שמוגדר בהגדרות תבנית העיצוב שבחרת להשתמש בה.
לדעתי, הדרך הכי טובה כדי להבין איך הפוסט נראה תחת כל תבנית עמוד – היא פשוט לנסות אותן, להשוואות ולראות.
הגדרות SEO טכניות
מבחינת ההגדרות הטכניות של ה-SEO: אם יש לך את תוסף Yoast Seo, אז בתחתית דף עריכת הפוסט תראי אותן בפירוט. תוכלי לראות האם הגדרת כותרת ותיאור META טובים. אם כתבת יותר או פחות מדי את מילת המפתח בטקסט. אם השתמשת בקישורים פנימיים או חיצוניים בכמות מספקת ועוד. מדובר בתוסף שמאוד עוזר בביצוע אופטימיציה לעמודי האתר שלך מבחינת קידום אורגני בגוגל. ולכן, הורידי אותו. ונסי להביא את הפוסטים והעמודים באתר שלך לדירוג הירוק והטוב ביותר.
הזנת תכנים והטמעת תמונות באתר וורדפרס
כדי להזין תוכן ותמונות לפוסט שלך – את יכולה להשתמש במסך העריכה הבסיסי יחסית, המוצג בתמונה למעלה. או להתקין את תוסף אלמנטור (Elementor), ולערוך את הפוסטים שלך באמצעות מסך העריכה של אלמנטור. אני באופן אישי עורכת פוסטים אך ורק באמצעות אלמנטור. ואני ממליצה גם לך לעשות זאת. זה מאפשר לך לראות איך הפוסט נראה עבור הגולשים. וזה פורש בפנייך אינסוף אפשרויות עיצוב, שאינן זמינות במסך העריכה הקלאסי והפשוט. (בנוסף, אני ממליצה גם על רכישת אלמנטור פרו, כי החבילה בתשלום הרבה יותר יעילה מזו החינמית. והעלות היא של כ-10 ש”ח בחודש בסך הכל).
חסימת אינדוקס של גוגל
בזמן שאת נמצאת בשלבי בניית האתר – את לא רוצה שגוגל יאנדקסו (ישימו ב”אינדקס”\יכירו) את האתר שלך. למה? כי האתר עדיין אינו מוכן לקבלת גולשים, אין בו תוכן ותמונות, אין לו קישורים חיצוניים, הוא עוד לא מקודם אורגנית בגוגל וכו’. ואם ה”עכבישים” הסורקים של גוגל יגיעו לאתר שלך – הם ימצאו אותו ריק מכל תוכן או ערך. וזה עלול לפגוע בקידום האורגני של האתר. ולכן רוב בוני ומקדמי האתרים מעדיפים להגדיר שהאתר לא יאונדקס בגוגל בזמן שהוא עדיין בבנייה.
רוצה למנוע את האתר שלך מלהתאנדקס בגוגל? לכי ללשונית ‘הגדרות’ >> ‘קריאה’, ורדי עד הסוף במסך הגדרות הקריאה. עד שתראי את האפשרות שנקראת “נראות במנועי החיפוש”. סמני וי במשבצת שנמצאת ליד המשפט ‘לבקש ממנועי החיפוש לא לאנדקס את האתר’, והאתר שלך לא יאונדקס. אל תשכחי כמובן להוריד את סימון מתיבת אי-האינדוקס במקום זה בהגדרות, לאחר שהאתר שלך מוכן. וזאת כדי שהגולשים ומנועי החיפוש יוכלו להגיע אליו, כמובן.
עיצוב אתר וורדפרס
באופן אישי, בתהליך בניית אתרים – אני אוהבת להתחיל מהעיצוב. אם כי שימי לב שזה עלול לעכב את זמן העלאת התכנים לאוויר, עד שתעצבי את האתר שלך באופן שאת אוהבת. אם אין לך מספיק ניסיון, זה עלול לקחת לא מעט זמן. ולכן, אם אין לך ניסין בעיצוב אתרים בוורדפרס – העדיפי להתבסס על תבנית, להיעזר באלמנטור פרו, או לרכוש את שירותיה של חברת עיצוב אתרי וורדפרס.
אני באופן אישי, כאמור, משתמשת באלמנטור פרו. אני לא אוהבת להתבסס רק על תבניות מוכנות לאתרי וורדפרס. פשוט כי אין בזה מספיק גמישות ואפשרות להתאמה אישית. מה שכן יש לך, אם משתמשת באלמנטור. החינמי או זה שבתשלום. ולכן, גם לך אני ממליצה לנסות לעצב את האתר באמצעות תוסף אלמנטור. הוא מאפשר לך לבנות ולעצב את האתר בשיטה הפשוטה שנקראת drag&drop (גרור ושחרר). באמצעות אלמנטור אפשר לבנות אתרי וורדפרס מהממים. גם בלי ידע בקוד ובלי הרבה מאמץ.
אין לך זמן להתעסק עם עיצוב האתר בעצמך? אולי יהיה עדיף לך להתבסס על תבנית מוכנה ובסיסית. או לשלם לחברת עיצוב אתרים על העבודה. לרוב מדובר בהוצאה של כ-500 עד כ-10 אלף ש”ח. תלוי לאיזה חברה או מעצב אתרים את פונה.
עד כאן לפוסט זה על מדריך בסיסי לשימוש בוורדפרס 🙂